24 / 04 / 2024

FiskoBirlik, 44 milyon TL'lik gayrimenkulü satıyor!

FiskoBirlik, 44 milyon TL'lik gayrimenkulü satıyor!

Lütfi Bayraktar, "Trabzon’da bulunan 44 milyon değerindeki gayrimenkulü satışa çıkardık" dedi



Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, kaynak buldukları taktirde piyasaya girerek yaklaşık 50 bin ton fındık almayı planladıklarını söyledi.
        
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle önemli miktarda borçlandığını ve piyasaya giremediğini ifade etti.
        
Birliğin eski güçlü günlerine dönmesi için borcun ödenmesi ve piyasaya girmesinin şart olduğunun altını çizen Bayraktar, "TMO, SGK, Maliye ve üreticiye 85 milyon lira dolayında borcumuz var. Bundan kurtulmamız ve piyasaya girebilmemiz için sayın Başbakana bir dosya sunduk. Görüşmemizde sayın Başbakandan olumlu izlenimler aldık. Bu konu önümüzdeki hafta içinde netleşecek" dedi.
        
Birliğin borçlarının ödenmesi konusunda tüm imkanları değerlendirmeye çalıştıklarını anlatan Bayraktar, şöyle devam etti:
        
"Borçların ödenmesi için genel kurulda gayrimenkullerimiz satışa çıkarılması konusunda delegelerden yetki almıştık. Bu doğrultusunda birliğin Trabzon’da bulunan 44 milyon değerindeki gayrimenkulü satışa çıkardık. Değerini bulamadığı için bugüne kadar satamadık. TMO, SGK, Maliye ve üreticiye 85 milyon lira dolayında bir borcumuz var. Sayın Başbakan Erdoğan’a sunduğumuz dosyadaki teklifimizin ilk maddesi Trabzon’daki gayrimenkullerimizi TMO’ya satmak ve böylece bu kuruma olan borcu kapamak ve kalan parayla piyasaya girmekti. İkinci maddesinde ise burayı teminat göstererek TMO’nun deposundaki fındığın bir bölümünü almak ve bunu işleyip satmaktı. Başbakanımızın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bürokratlarına taleplerimizin incelenmesi konusunda talimat vermesi bizleri ayrıca umutlandırdı. Müjdeli haber bekliyoruz."
        
FİSKOBİRLİK’in müdahil olmadığı piyasada fındık fiyatının üreticinin aleyhine oluştuğunu, üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını ifade eden Bayraktar, "Bunu yakın zamanda yaşayarak gördük. FİSKOBİRLİK’in alım yapamadığı bir piyasada üretici hep mağdur oldu. Fındığın değerinden işlem görmesi ve üreticinin emeğinin karşılığını alması için piyasada olmamız gerekiyor. Kaynak bulduğumuz takdirde piyasaya girerek 50 bin ton dolayında fındık almayı planlıyoruz" diye konuştu.
        
Bayraktar, alım fiyatlarının piyasada oluşan fiyat üzerinden olacağını da sözlerine ekledi.
AA

Geri Dön