25 / 04 / 2024

Fitch, Türkiye’nin notunu ve görünümünü değiştirmedi!

Fitch, Türkiye’nin notunu ve görünümünü değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.




Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin BBB- olan 'yatırım yapılabilir' notunu değiştirmezken, 'durağan' olan görünümü de korudu


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ile ilgili değerlendirmesini paylaştı.


Fitch, Türkiye'nin BBB- olan 'yatırım yapılabilir' notunu değiştirmezken, 'durağan' olan görünümü  de korudu.


Ekonomideki dengelenme sürecinden güçlü sinyaller gelmeye devam ettiğini belirten Fitch, cari işlemler açığının ve kredi artışında ılımlı olduğunu kaydetti.


Bununla birlikte, artan jeopolitik risklerin ve Euro Bölgesi’nden zayıf ekonomik gelişmenin yeniden dengelenme sürecinin önündeki zorluklardan olduğu savunuldu.


Türkiye’nin küresel risk algısındaki değişikliklere karşı hassas olduğunu kaydeden Fitch, enflasyonun Merkez Bankası’nın beklentilerinin üzerinde seyretmeye devam ettiğini vurguladı.


Açıklamada ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminin görevde kalmasının yapıcı olduğu belirtildi.


Piyasanın tepkisi ne olacak?


Fitch, notla ilgili kararını ABD piyasaları kapandıktan sonra açıkladı. Kredi notunda bir değişiklik beklenmezken, piyasada not görünümünün 'durağan'dan 'negatif'e çekilebileceği görüşü hakimdi.


Analistlere göre; Fitch kararı, ABD tarım dışı istihdam verisiyle 2.30'un üzerini gören Dolar/TL'de yukarı yönlü baskıyı zayıflatacak. Ancak, bayram sonrası piyasadaki olumlu etkinin sınırlı kalması bekleniyor.


Uluslararası işlemlerde Dolar/TL düşük işlem hacmiyle 2.2930 seviyelerinde yer alıyor.



Dünya


Geri Dön