26 / 04 / 2024

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, merakla beklenen Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'negatif' olarak belirledi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya indirdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; öte yandan Fitch, döviz korumalı mevduatlar, hedeflenen kredi ve sermaye akışı önlemleri dahil olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politika tepkisinin makroekonomik ve finansal istikrar risklerini sürdürülebilir bir şekilde azaltmasını beklemediğini açıkça belirtti.

 Fitch Türkiye nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin notları, zayıf politika güvenilirliğini ve öngörülebilirliğini, yüksek enflasyonu, yüksek dış finansman gereksinimlerine ve dolarizasyona göre düşük dış likiditeyi ve jeopolitik riskleri yansıtıyor" ifadelerine yer verdi.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Merkez Bankası açıkladı! O rakam zirveye çıktı!

Döviz kurlarında son durum!

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

Bitcoin yükseliş dönemine geçiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön