29 / 03 / 2024

Moody's İngiltere'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Moody's İngiltere'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İngiltere'nin kredi notu görünümünü negatife çevirdiğini açıkladı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İngiltere'nin kredi notunu 'Aa3' olarak teyit etti ve görünümü 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi.

Derecelendirme kuruluşunun görüşü, Birleşik Krallık ekonomisinin bir değerlendirmesini sağladı.

Moody's İngiltere'nin uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notu 'Aa3' olarak teyit edildi ve görünüm 'durağan'dan olumsuza çevrildi.

Açıklamada, ülkenin kredibilitesinin teyit edilmesinin, İngiltere'nin zengin, rekabetçi ve çeşitli bir ekonomi tarafından desteklenen ekonomik direncini yansıttığı belirtildi.

Moody s İngiltere nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Açıklamada, ülkenin ekonomik büyümesinin yılbaşından bu yana yavaşladığını kaydedilerek, ekonominin önümüzdeki çeyreklerde daha da yavaşlamasının beklendiği bildirildi.

Ayrıca,  yüksek enflasyon, zayıf dış talep ve artan borçlanma maliyetlerinin ekonomik görünümü zayıflatarak tüketim, yatırım ve ekonomik aktiviteyi kısıtladığına dikkat çekildi.

BoE'nin kalıcı enflasyon riski göz önüne alındığında orta vadede para politikasını önemli ölçüde sıkılaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, ülkenin harcanabilir gelirinin önümüzdeki yıl önemli ölçüde düşmesinin beklendiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, Birleşik Krallık ekonomisinin 2023-2024 döneminde ortalama yüzde 0,3 oranında büyümesi, ancak 2026'da potansiyel yüzde 1,5 seviyesine dönmesi bekleniyor.

Peki, İngiltere'de ekonomi ne durumda? İşte ayrıntılar...


Geri Dön