23 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı! O rakam zirveye çıktı!

Merkez Bankası açıkladı! O rakam zirveye çıktı!

Cari denge Aralık ayında 3,84 milyar dolar açık vererek 1.5 senenin en yükseğine ulaştı. 2021'in tamamında ise ödemeler dengesinde 14,88 milyar dolarlık açık kaydedildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Aralık 2021'e ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri açıklandı. Cari denge Aralık'ta 3,84 milyar dolar açık verdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; bu şekilde cari dengede 1,5 senenin en yüksek aylık açığı gerçekleşti.

Cari denge Aralık ayında 3,84 milyar dolar açık vererek 1.5 senenin en yükseğine ulaştı. 2021'in tamamında ise ödemeler dengesinde 14,88 milyar dolarlık açık kaydedildi. 2020'de Türkiye ekonomisinin cari açığı 35,5 milyar dolar olarak belirlenmişti. 

Merkez Bankası açıkladı! O rakam zirveye çıktı!

Çekirdek cari denge göstergesi olan altın ve enerji hariç cari dengede Aralık'ta 2,28 milyar dolarlık fazla kaydedildi. Aralık 2020'de bu rakam 700 milyon dolar oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön