19 / 04 / 2024

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.



Fitch'ten Avro Bölgesi ve İngiltere ile ilgili bir rapor yayımlandı. Fitch’ten yapılmış olan açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) refinansman oranını önümüzdeki aralık ayına kadar yüzde ikiye, İngiltere Merkez Bankası'nın da (BoE) politika faizini Şubat 2023 gününe kadar yüzde 3,25'e yükseltmesinin beklendiği ifade edildi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sene sonuna kadar yüzde 4'e çıkarması ve 2023 yılı boyunca bu seviyede tutmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, yüksek enflasyon karşısında daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının, şirketler için bunun sıkıntı oluşturacağı, 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısı yapıldı.

Yapılmış olan açıklamada, Fitch’in en son Küresel Ekonomik Görünüm isimli raporunda, Avrupa'daki doğal gaz krizi, yüksek enflasyon rakamları ve küresel para politikası sıkılaştırma süresindeki keskin bir ivmenin nasıl geniş ve derin bir resesyona sebep olacağının vurgulandığı anımsatılarak Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiği ifade edildi.

Fitch, ABD'nin 2023 yılının ortalarında hafif bir resesyona gireceğini tahmininde de bulundu.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön