26 / 04 / 2024

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.



Dünya Çimento Birliği’nin (WCA) Londra’da gerçekleştirilen genel kurulunda, sektördeki artan maliyetler gündemin merkezine taşındı. WCA direktörlerinden Emir Adıgüzel genel kurulda yaptığı konuşmada, “2023 yılının dünyada çimento sektörü için zor bir yıl olacağını” aktardı. Küresel çimento talebinin artmasının beklenmediğini, fakat şirketlerin ayakta durabilmek için bu sene satış fiyatlarını çift haneli artırmak zorunda kalacaklarına dikkat çeken WCA Direktörü Emir Adıgüzel, “artan maliyetleri başka türlü karşılamak mümkün değil” dedi. 

 Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye de!

Türkiye’de de çimento fiyatlarında artışlar olduğunun altını çizen Emir Adıgüzel “Ancak Türkiye, fiyat artışlarına rağmen hala dünyada en ucuz çimento fiyatlarının olduğu ülkedir” şeklinde konuştu.

Adıgüzel, son iki yılda yüksek küresel talep ve mal kıtlığı döneminin sona erdiğini ve 2023 yılından itibaren dünya çimento pazarının genel olarak yeni bir döneme girdiğini vurguladı. Adıgüzel, daha sonra şunları söyledi: “Bundan sonrası için dünyada büyük miktarda üretim fazlası kapasite mevcut bulunmakta ve çoğu ülkeler ihracata yönelmektedir. İhracat yapamayanlar kapasite kısıtlamasına gidebilirler. Afrika, ABD ve Bangladeş gibi az sayıda bölgede ise yapısal üretim açığı dolayısıyla çimento ithalatı kıran kırana rekabetle devam edecektir”


Geri Dön