27 / 04 / 2024

Fiyatlar artmadan fırsatlar kaçmadan ev alma zamanı!

Fiyatlar artmadan fırsatlar kaçmadan ev alma zamanı!

Gayrimenkul projeleri Pazarlama ve Satış Yönetimi hizmeti sunan ve Türkiye’nin ön de gelen markalı konut projelerinin satış hedeflerine ulaşmasında rol alan SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş 2018 yılının son günlerinde konut sektöründe sunulan fırsatları değerlendirdi;



Tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörü de yıl sonuna büyük fırsatlar ile giriyor. Hem devlet teşvikleri hem kamu bankaları hem de firmaların sunduğu avantajlar için son günler yaklaşıyor. 

Yıl sonuna kadar sürecek olan devlet teşvikleri arasında en avantajlıları KDV ve tapu harcı indirimleri. Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı, yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten yüzde 3'e indirildi.

Kamu bankaları 120 aya kadar 0,98 kredi oranı sunuyor..

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın kredili müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler için; kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla aylık yüzde 0,98 faiz oranından 120 ay vadeye kadar “Konut Kredisi” kullanabilecekler. 

200 bin liralık 10 yıl vadeli krediyi yüzde 1.78 faiz oranı üzerinden konut kredisi kullandığınızda, toplam maliyetiniz 485 bin 656 lira oluyor. Bu durumda 4 bin 47  lira taksit ödemesi yapılıyor. Yeni kampanya oranı ile 200 bin liralık 10 yıl vadeli krediyi 0.98 faizle kullandığınızda toplam maliyet 341 bin liraya düşüyor. Böylece, aylık taksitler de 2 bin 841 liraya kadar iniyor. Bu durumda aylık 1.206 lira. Toplamda ise 144 bin 720 lira yaklaşık %30 daha az ödemiş oluyorsunuz.

Markalı konut projeleri kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor…

Firmaların yaptığı kampanyalar da eklenince yılın son günlerinde ev almak isteyenlere bankasız kefilsiz 72 aya varan sıfır faizli, 1 yıl ödemesiz, peşinatsız, düşük faizli ödeme kolaylıklarından kira garantilerine veya inşaat tamamlandıkça ödeme modellerine kadar pek çok seçenek sunuluyor. Konut alıcısının detaylı araştırma yapması sonucunda geçmişten daha fazla fiyat ve ödeme avantajları ile karşılaşması kaçınılmazdır. Özellikle önümüzdeki yıl yeni başlayacak olan projelerin yükselen inşaat maliyetleri ile üretilecek olması, tamamlanmaya yakın ve devam eden markalı konut projelerinde sunulan fiyat avantajları ile konut sahibi olmayı daha cazip hale gelmektedir.

Fiyatlar artmadan ev sahibi olma zamanı!

İnşaat maliyetlerindeki artışın ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın devam eden projelerde henüz konut fiyatlarına zam olarak yansımaması özellikle elinde peşin parası olan ya da büyük oranda peşinat verebilecek olan tüketiciler için teklif vererek istedikleri fiyata ev sahibi olabilmeleri için en uygun zamandır. 

Konut edinmeyi planlayanlar açısından fiyatlar artmadan karar alıp oturum amacıyla ev sahibi olunabileceği veya yatırım yapılması gereken bir dönem içindeyiz. Bugün döviz yatırımını çevirerek konut alanlar konut fiyatları yükseldiğinde hem kurdaki artıştan hem de konut yatırımından kar etmiş olacaklardır.

Soner Keleş
Satış Çözümleri-Kurucu

www.satiscozumleri.com

 

Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman cazibesini yitirmez!
 


Geri Dön