25 / 04 / 2024

Flaş düzenleme! Elektrik ve doğalgaz faturaları erteleniyor!

Flaş düzenleme! Elektrik ve doğalgaz faturaları erteleniyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında tam kapanma sürecine girilmesi ile birlikte elektrik ve doğal gaz faturalarına son ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrasına alınacak şekilde değerlendirme yapılacak.



Kovid-19 ile mücadele kapsamında,  Recep Tayyip Erdoğan'nın son yapmış olduğu açıklama doğrultusunda yarın itibariyle tam kapanma dönemine giriliyor. Bu durum karşısında elektrik ve doğal gaz faturalarına ayarlama yapılması kararı alındı. Faturaların son ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrasına alınacak şekilde düzenleme yapılacak. Tam kapanma sonrası fatura ödemeleri gerçekleştirilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Türkiye  koronavirüsle mücadele kapsamında bu akşamdan itibaren 18 gün sürecek olan tam kapanma sürecine giriyor. Koronavirüs vaka sayısının artmasına karşın alınan tam kapanma kararı ile birlikte bazı durumda değişiklikler planlandı.

Elektrik ve doğal gaz faturalarının son ödemeleri  Ramazan Bayramı sonrası yani tam kapanmanın bitmesiyle birlikte yapılacak. Konuyla ilgili olarak enerji yönetimi dağıtım ve tedarikçilere gerekli bilgileri  verdi.

Flaş düzenleme! Elektrik ve doğalgaz faturaları erteleniyor!

BORÇ NEDENİYLE KAPAMA OLMAYACAK

Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti  yapılmayacak. Tam kapanma süresince  faturalarını ödeyemeyen müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak.

Flaş düzenleme! Elektrik ve doğalgaz faturaları erteleniyor!

İŞTE ALINAN ÖNLEMLER

-Zorunlu olmadıkça elektrik kesintisi olmayacak.

-Elektrik ve doğal gaz sayaç okuma faaliyetleri devam edecek.

-Arızalara en hızlı biçimde müdahale edilecek.

-Müşteri hizmetleri merkezleri müşterlerin ihtiyacını karşılamak için dönüşümlü olarak çalıştırılacak.

.

Dikkat! Pandemi yardımı bedeli faturalara yansıyacak!

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Faturalar hafifleyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön