24 / 04 / 2024

Flash TV binasının yıkımı durduruldu!

Flash TV binasının yıkımı durduruldu!

Bursa’da Flash TV binası olarak kullanılan ‘Tower Plaza’nın yıkımı için mahkeme kararını verdi. 18 katlı bina için yıkım durduruldu.



Şubat ayında tartışmalı bir rapor ile yıkımına başlanan Flash TV’nin merkez binasında yıkım kararı durduruldu. 18 katlı binanın 9 katının yıkılması planıyordu. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Flash TV’nin Bursa merkezinde bulunan Tower plaza isimli şirket merkezinin de olduğu bina için kanunî sürece karşı yıkıma devam ediliyordu. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mahkeme kararına uyup yıkımı durdurdu. Yürüyen mahkeme süreci boyunca Uludağ Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve Yıldız Mühendislik gibi kurumlardan gelen uzman raporlarında “riskli yapı raporunun eksik, hatalı, mevzuata aykırı” olduğu açıklandı.

Mahkemelerin ağır işlemesi ve idarenin zorlayıcı tutumu sonucu “gerçek durum anlaşılamadan” yapılan yıkım sonucunda büyük maddi zararlara neden oldu. Gelinen durumda Uludağ Üniversitesi Bilirkişileri’nin teklif ettiği ODTÜ, İTÜ gibi yetkin bir kuruluştan “yeterli bir teknik rapor” alınması planlanıyor.


Geri Dön