26 / 04 / 2024

Flo iki yıl içinde 50 mağaza açma hedefliyor!

Flo iki yıl içinde 50 mağaza açma hedefliyor!

Flo Mağazacılık'ın satın aldığı ünlü ayakkabı markası Nine West, yeni sahibi ile atağa kalkmış durumda. Geçen yıl ABD'li ayakkabı devinin Türkiye lisans haklarını satın alan Flo, büyüme için düğmeye basmış.



Stratejik noktalarda mağaza açıp yeni koleksiyonlar çıkarırken ekibini de güçlendiriyormuş. Para'dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın öğrendiğine göre, iki yıl önce konkordato ilan eden Beta'nın sahibi Ercan İkiışık'ın kızı Özlem İkiışık Nine west'in yönetimine getirilmiş. Duyumlarımıza göre markayı Türkiye'de başarıya ulaştıran eski sahibi Özçoban Ailesi'nin kızıyla da bir görüşme yapılmış. 1997'de markayı Türkiye'yle tanıştıran duayen iş adamı Kamil Özçoban'ın kızı Zeynep Özçoban'la anlaşma sağlanamamış. Park Bravo'nun sahibi olan aynı zamanda Zara ve La Senza gibi moda devlerini de Türkiye'ye getiren Özçoban Ailesi, Nine West ile büyük başarı yakalamıştı. Öyle ki markanın Türkiye ayağının satışları Amerika'yı geçmişti. Özçoban işlerinin yoğunluğunu azaltmak amacıyla markayı Landmark International'a devrederek sektörden çıkmıştı. Bu devirden birkaç yıl sonra ise dünya ayakkabı devi iflas koruma başvurusunda bulundu. 2018'de 1.5 milyar dolar borcu bulunan şirket, hızla kan kaybetti. Türkiye gibi birçok ülkede mağazaları kapandı.

Nine West markası, Flo ile iddialı bir döneme girdi. 1960'da Ahmet ziylan tarafından temelleri atılan Flo, bugün Türkiye ayakkabı pazarının lideri. Doğrudan 9 bin 700'ün üzerinde, dolaylı olarak 30 bine yakın kişiye istihdam sağlayan şirket, yılda 55 milyon çift ayakkabı satıyor, şirketin yurt içinde 500'e yakın mağazası var. Yurtdışında ise 14 ülkede 80 mağaza ile hizmet veriyor... Türkiye'de geçen eylül ayında markanın web sitesi ve sosyal medya hesapları yenilendi. Şimdiden 14 mağazaya ulaşılmıştı, iki yıl içinde 50 mağaza açma hedefi bulunan şirket, stratejik yerler için de fırsat kolluyormuş, iki yıl önce çıktığı Akasya AVM'de kısa bir süre önce yeniden mağaza açmış. Üstelik en yakın rakibi ünlü ayakkabı markası Aldo'nun yerine.

 


Geri Dön