20 / 04 / 2024

Florya'da yeni daireler müstakil ev büyüklüğünde!

Florya'da yeni daireler müstakil ev büyüklüğünde!

Florya bölgesinin en önemli özelliklerinden biri mevcut ve yeni yapılan konutların alansal olarak büyüklüklerinin “müstakil evler” ile kıyaslanabilir boyutta olması...



TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Özel Projeler Departmanı’ndan Değerleme Uzmanı Betül Ofluoğlu, Florya bölgesindeki gelişmeleri www.emlakkulisi.com için analiz etti…

Florya, Küçükçekmece ilçesiyle komşu olan ve güney kısmında Marmara denizine kıyısı bulunan, Bakırköy ilçesine bağlı semtlerden biridir. Geniş ve bahçeli evleri, lüks konut siteleri Florya’nin en belirgin özelliği olmuş durumdadır. 1980’ler sonrası hızla zenginleşen yeni bir sınıfın ortaya çıkmasıyla beraber lüks konut ihtiyacı artmış olup, Florya birbirini ardına inşa edilen bina ve villalarla yoğun talep görmüştür.

Konum olarak Atatürk Havalimanına oldukça yakın olan Florya, aynı zamanda şehir kalabalığından izole olan yapısıyla konut sektörü açısından ağırlıklı olarak tercih edilmiş durumdadır. Üst gelir grubuna hitap eden konutların bulunduğu bölgeye toplu taşıma ile ulaşım imkanları kısıtlıdır. Metrobüs hattı ile birlikte bölgeye olan ulaşılabilirlik artmış olsa bile gene de yeterli miktarda değildir. Aynı zamanda sahil şeridinde yer alan restaurantlarıyla oldukça meşhur olan semt, aile yaşamına yönelik olan muhafazakar yapısını günümüzdede korumaktadır.

Yakın çevresinde yer alan Yeşilköy ve Yeşilyurt semtleriyle beraber Florya’da İstanbul’un lüks konut pazarına ev sahipliği yapan önemli muhitleriden biridir. Bölgeye olan talebin yoğun olması yatırımcı firmaların da bölgeye olan ilgisinin canlı kalmasını sağlamaktadır. Bugün boş arsa arzının oldukça kısıtlı olduğu bölgede, eski yapılar yıkılarak yeni projeler hayata geçirilmektedir.

Florya bölgesindeki son büyük ölçekli proje olarak Aydınlı, Arke, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife ortaklığında hayata geçecek olan “Korupark Florya” ön plana çıkmaktadır. 298 adet konut ve 50.000 m² kapalı alana sahip AVM içeriğine sahip projede daireler 3+1, 4+1, 5+1, 6+1 ve 7+1 tipte tasarlanmıştır. Brüt alanları 162-483 m² aralığında değişen dairelerin metrekare fiyatları 5.000-8.000 TL/m² aralığında seyir göstermektedir.

Bölgede öne çıkan bir diğer yatırım ise, Eroğlu ve Emiroğlu İnşaat ortaklığında 2012 yılı sonunda teslimi gerçekleşmesi planlanan Ekşioğlu Konakları’dır. 1+1 ile başlayan daire seçeneklerinin 7+2’ye  kadar çıktığı projede brüt alanlar ise 76-463 m² aralığında değişmektedir. Konu projede fiyatlar ise 5.600 -7.800 TL/m² aralığında değişmektedir.

Florya’daki bir diğer öne çıkan proje olan Avrupa Konutları Florya’da ise teslimler başlamış olup, Mayıs sonuna kadar teslimlerin tamamlanması beklenmektedir. Artaş İnşaat tarafından yürütülen projede  toplam 80 adet daire yer almakta olup, daire alanları brüt 215-405 m² aralığındadır. Projedeki fiyatlar ise 8.000-8.600 TL/m² aralığında değişmektedir.

İstanbul’un lüks konut projelerinde akla gelen ilk semtlerden biri olan Florya için, deniz kenarına olan yakın konumu ve Florya Atatürk  Ormanı avantaj sağlamaktadır. Orman ve deniz faktörlerini Florya’ya olan talebin yıllar içerisinde değişmeyerek canlılığını korumasını sağlamıştır.

Florya bölgesinin en önemli özelliklerinden biri de mevcut ve yeni yapılan konutların alansal olarak büyüklüklerinin “müstakil evler” ile kıyaslanabilir boyutta olmasıdır. Bölgenin kemikleşmiş bir alıcı kitlesinin bulunuyor olması, inşaat firmaları tarafından cazip halde kalmasının en önemli nedenlerinden biridir.

Şehir merkezine yakın ama şehir gürültüsünden uzak kalmak isteyenlerin tercihi olan bölge ağırlıklı olarak “konut sektörü” ile ön plana çıkmış durumdadır. Florya’nın yakın çevresinde yer alan Havaalanı ve civarındaki ticari yapılaşma da, bölgeye olan talebi arttıcı etki yaratmaktadır.

*Bu çalışma TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için özel olarak hazırlanmıştır.


Geri Dön