26 / 04 / 2024

Folkart Evleri'nde icradan 1.6 milyon TL'ye satılık dubleks mesken!

Folkart Evleri'nde icradan 1.6 milyon TL'ye satılık dubleks mesken!

Karşıyaka 3. İcra Dairesi; Çiğli, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan Folkart projesinde yer alan dubleks mesken satışa çıkarılıyor. Toplam bedeli 1 milyon 650 bin TL olarak belirlendi.



Karşıyaka 3. İcra Dairesi; Çiğli, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan Folkart projesinde yer alan dubleks mesken satışa çıkarılıyor. Toplam bedeli 1 milyon 650 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 6 Şubat 2015 tarihinde saat 11:00 - 11:10 arasında Kemalpaşa Caddesi Vakıflar İşhanı No:82 3. Kat Karşıyaka 3. İcra Müdürlüğü'nde yapılacak. 


İhale ilanı:



GM.SATIŞ 

K ÜÇÜNCÜ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2014/270T


T.C.KARŞIYAKA 3. İCRA DAİRESİ


2014/270 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


TAŞINMAZIN


Özellikleri :  İzmir  İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Malı, 213 cilt, 22061 sayfa, 22453 ada, 5 parsel, 4.008,00 m2 yüzölçümlü, Bodrum kat dahil 23 katlı betonarme binada, 18+19. Kat 24 Nolu bağımsız bölüm, 270/5830 arsa pay/paydalı, Dubleks mesken nitelikli taşınmaz


Adresi :Ataşehir mah.Caher Dudayev Bul.No:5 Folkart Evleri K:18+19 D:24 Çiğli/İZMİR


imar Durumu : İzmir/Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kayıtlarından B.Çiğli mahallesinde bulunan tapunun 26K3D pafta, 22453 ada, 5 parsel sayılı gayrimenkul ayrık nizam, TM1 koşullu, E=1.50 oranlı, H=Scrbcst konut alanına isabet etmektedir.


Hali Hazır Durumu :Mesken zemin katta 1 oda 1 salon, banyo, mutfak ve holden oluşmaktadır. 1. Katta 3 oda, salon, banyo, ebeveyn banyosu, hol, koridor ve balkonlardan ibarettir. Salon ve tüm odaların yer döşemesi lamine kaplama, diğer mahallerin yer döşemesi seramik, ıslak hacimler fayans, duvarlar alçı sıvalı saten boya üzeri kağıt kaplama, tavanlar asma tavan, spot ışıklandırmalı, pencere doğramaları alüminyum, daire iç kapıları ahşap, mutfak kapısı cam sürgülü kapı, banyolarda duş teknesi, duşa kabin, klozet, hilton lavabo, mutfak alt ve üst dolaplı mermer bankolu ankastre mutfak, merpen basmakları çimston, daire giriş kapısı çelik ve akıllı kapıdır. Mesken doğalgaz ve merkezi sistem klimalıdır. Mesken bina girişine göre sağ cephede kalmaktadır. Bina asansörlü, otoparklı, yeşil alanlı, 24 saat güvenliklidir. Mesken mevki, konum ve mahallerde kullanılan malzemelerin teknik özellikleri yönünden üstün niteliklidir. Binanı yaşı 3 yıpranma payı %3'dür. Meskenin brüt alanı 234.31 m2, net alanı 199.00 m2'dir. Binanın yol kotu altı kat sayısı 1, yol kotu üstü kat sayısı 22, toplam 23 katlıdır. Yapının sınıfı 5 Grubu A'dır. Binada 24 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Dubleks Mesken, Koçtaş, Mavişehir, Soyak Evlerine, ticaret merkezlerine, alışveriş merkezlerine, okullara, sağlık kuruluşlarına, yakındır. Ulaşım kolaydır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.


Kıymeti :1.650.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Dosyamızda mevcut tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 06/02/2015 günü 11:00 - 11:10 arası


2. Satış Günü : 03/03/2015 günü 11:00 - 11:10 arası


Satış Yeri : Kemalpaşa Caddesi Vakıflar İşhanı No:82 3. Kat Karşıyaka 3. İcra Müdürlüğü-İZMİR


Satış şartlan :


1- Taşınmazın Birinci Satışı 06/02/2015 günü saat lLOO'dan 11:10'a kadar Karşıyaka 3. İcra Müdürlüğünde (1717 Sokak Vakıflar İşhanı 3. Kat 3. İcra Müdürlüğü Karşıyaka/İZMİR'de) açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında pey akçesi, veya bu miktar kadar Milli bir Banka'nın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Ayrıca bu nispetinde teminatı (TL) Vakıfbank Karşıyaka Çarpı Şubesi TRS***********007290494284 no'lu hesabına dosya numarası ve ihale katılımcısının ismi yazılmak suretiyle yatırarak, yatırıldığına dair dekontun satış saatinden önce ibraz edebilirler. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5.69 Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.(KDV oranlarında bir değişiklik olması halinde bu orandan veya yetkili makamlarca başka bir orandan alınmasına karar verilmesi halinde aradaki fark, faiz ve cezaları ihale alıcısı tarafından yatırılacaktır.)


3- Taşınmazı satın alanlar ,ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya IIK.m.130. maddeye göre verilen süre içinde nakten ödemek zorundadırlar.


4- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/270 Tlnıt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur .03/12/2014


8- Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, işbu satışın gazetede yayınlanan ilanı adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler ile tapuda adresi olmayanlar için IIK. 127. maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve ilan olunur.02/12/2014


(IIK m. 126)_


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'c karşılık gelmektedir.



İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön