23 / 04 / 2024

Folkart Towers, Avrupa'nın en yüksek beşinci kulesi!

 Folkart Towers, Avrupa'nın en yüksek beşinci kulesi!

İzmir'de temeli atılan Folkart Towers, tamamlandığında Avrupa'nın konut projeleri arasında en yüksek 5'inci ikiz kuleleri olacak. Folkart Towers, bünyesindeki alışveriş merkezleri, spor kompleksleri, ofis ve rezidanslar ile Izmirliler'e yepyeni bir yaşam





Kurulduğu günden bu yana İzmir’de ayrıcalıklı projelere imza atan Folkart Yapı, Narlıdere ve Mavişehir projelerinin ardından İzmir’e yeni bir simge ve yeni bir yaşam biçimi sunuyor. Avrupa’nın en yüksek beşinci ‘ikiz kuleler’ini, İzmir’in yeni kent merkezi Bayraklı’da yükseltecek olan Folkart’ın yeni projesini, mimarımız Hüseyin Birman ile birlikte Folkart’ın Satış Temsilcisi Melis Yağmuroğlu eşliğinde gezdik.


Çok cazibeli


İzmir’in en değerli mimari yapılarını inşa eden Folkart Yapı’nın  İzmir  Bayraklı’da inşaatına devam ettiği Folkart Towers, henüz tamamlanmadığı halde güven veren ve cazibeli bir proje olarak akıllarda yer ediyor. 


Satış ofisine girdiğimiz anda kendimizi evimizde gibi hissettiğimizi söylemeden geçemeyeceğim. Folkart Narlıdere ve Folkart Mavişehir projeleri ile modern ve kaliteli bir yaşam biçimini İzmirlilere sunan ve beğeni toplayan Folkart Yapı’nın, kentin yeni yaşam merkezi olacak Bayraklı’da, Folkart Towers projesinde eserlerini bir adım daha ileri götüreceğini tahmin etmek de zor değil. 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan Folkart Towers, İzmir’in en yüksek, Avrupa’nın ise en yüksek 5’inci ikiz kuleleri olarak dikkat çekiyor.


İki blok halinde inşa edilecek Folkart Towers 200 metre yüksekliğinde olacak. Ofislerin 65 ile bin 150 metrekare arasında değiştiği projede, daire ve ofislerin manzarasından söz etmemek olmaz.


İzmir’i panoramik olarak görme fırsatını yakalayacak olan Folkert Towers’ın şanslı sahipleri, ayrıca var olan en son teknolojilerin kullanıldığı rezidans ve ofislerde, ayrıcalıklı bir yaşam sürecek. Alışveriş alanları, otoparkı ve seyir terası ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olacak olan Folkart Towers, toplam 27 bin metrekarelik alan üzerinde 150 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile 40 katlı iki kule olarak yükseliyor.



İzmir'in gökdelenler bölgesindeki ilk konut projesi


Sonunda İzmir, beklediği yenilikçi ve çağdaş mimari anlayışa sahip bir projeye kavuşuyor. Proje, "İzmir'in Manhattan'ı" olarak tanımlanan Salhane bölgesinde 27 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, toplamda 1 50 bin metrekare inşaat alanı olmak üzere, 40'ar katlı ve 200 metre yüksekliği olan iki kule halinde yükseliyor.


Zeminde 17 bin metrekare yeşil alan olarak ayrılmış. Konvansiyonel yapı tekniği kullanılan projede sağlam zemine ulaşmak için fore kazık sistemi uygulanmış. Projedeki farklı yaklaşım dış cephe tasarımı, iç mekan tasarımı ve peyzaj planlamasında kendini fazlasıyla hissettiriyor. Her bir kulede yeraltında ve yerüstünde olmak üzere 7 otopark katı, 8 rezidans katı ve 22 ofis katı bulunuyor. Giriş katları çarşı olarak tasarlanmış. B kulede 6'ncı kat 3 bin 500 metrekarelik bir teras bahçe olarak düşünülmüş. Seyir terasında İzmir'i 360 derece 


-Çarşı ve dükkanlar aracılığıyla alışveriş imkanı, terzi, eczane, kuaför, lostra, kuru temizleme


-Seyir terası


-Launch (kafe - bar)


-Toplantı salonları


-Güvenlik


-Valet Parking İçerisinde çeşitli ebatlarda ofisler; 1+1, 1+2, 1+3, 1+4 daire seçenekleri ve birçok sosyal aktivite alanları olan proje, Ocak 2011 'de başlamış; Mart 2014'e kadar da kademeli olarak bitirilmesi planlanıyor.


Habertürk








Geri Dön