24 / 04 / 2024

Folkart Yapı Bornova'da lüks olanı ulaşılabilir kılıyor!

Folkart Yapı Bornova'da lüks olanı ulaşılabilir kılıyor!

Folkart Yapı, “Ulaşılabilir Lüks” sloganıyla Bornova’da yüzde 72'si yeşil alan olan bir site inşa ediyor. A plus yatırımlarıyla dikkat çeken Folkart Yapı Bornova projesiyle yepyeni bir yatırım fırsatı sunuyor.



İçinde meyve ağaçları, serviler ve fıstık çamların bulunduğu, yüzde 72'si yeşil alan olan bir site düşünün. “Folkart Yapı”, bu kez “Ulaşılabilir Lüks” sloganıyla Bornova’da yine yepyeni bir yaşam ve yatırım fırsatı sunuyor. 


İzmir'de gerçekleştirdiği büyük emlak projeleri ve A plus konut yatırımlarıyla dikkat çeken Folkart Yapı, bu kez kentin yükselen değeri Bornova'da lüks olanı ulaşılabilir kılıyor. Fark yaratan mimarisiyle, açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonları, SPA merkezi, kapalı otoparkı, rezidans hizmetleri, kütüphanesi, toplantı odaları, kafeleri ve çarşısıyla dikkat çeken Folkart Life Bornova, başta Adnan Menderes Havalimanı,  İzmir  Çevreyolu ve İzmir Metro'su olmak üzere İzmir'in her noktasına kolayca ulaşım sağlayan lokasyonuyla da fark yaratıyor. Yatırımcıların alışılmış Folkart kalitesine ve A plus yaşam tarzına uygun fiyatla ulaşabilmesini kendisine amaç edinmiş proje, Folkart ailesinin bir parçası olmak isteyenlere sadece iyi ev de vaat vermiyor, iyi komşular, huzurlu, güvenli bir yaşam alanı sunuyor...



Her zevke uygun ve her yere yakın


Bornova'nın yeni baştan yaratılmaya başlanan en eski mahallelerinden biri olan Kazım Dirik Mahallesi'nde inşaatına başlanan Folkart Life Bornova, İzmir'in en eski yerleşim yeri Yeşilova Höyüğü, Türkiye'nin köklü eğitim kurumlan, en büyük hastaneleri ve en büyük alışveriş merkezlerinin ortasında yer alıyor. Zengin tarihe sahip Bornova'nın son yıllarda başlayan yenilenme hareketine her açıdan "Yaşanacak" bir proje ile katılan Folkart'ın bu alanı seçmesinin en büyük nedenlerinden biri de lokasyonu. Kentin her noktasına kolayca ulaşabilecek bir noktada bulunan Folkart Life Bornova, sakinlerine izmir-Çeşme, İzmir-Aydın otoyolları ile İzmir Çevreyolu'na 500 metre mesafesi ile şehir trafiğine girmeden İzmir’in en uzak ilçelerine kolayca ulaşma imkânı sağlıyor. Bahçeşehir Koleji'ne 20, İzmir'in büyük alışveriş merkezlerine 800 metre uzaklıkta bulunan Folkart Life Bornova’nın, İzmir Metrosu Sanayii Durağı, büyük hastaneler ve Yaşar Üniversitesi'ne uzaklığı ise sadece 1 kilometre.


Yüzde 72’si "Yeşil” proje


Bugüne kadar doğa dostu projelere imza atan Folkart Yapı, her projesinde olduğu gibi "Folkart Life Bornova"da da doğayı korumaya ve projenin yapım aşamasında mevcut yeşil alanların korunmasına ayrıca özen gösteriyor. 25.000 metrekareden oluşan proje alanının 18.000 metrekaresini meyve ağaçları, limon serviler ve fıstık çamlarla süslüyor. Alanda bulunan ağaçların bir bölümü en son teknolojik yöntemlerle diğer Folkart Yapı projelerinde değerlendirilirken, mevcut projede yapıların yerleşimi ise taşınamayan ağaçlar göz önüne alınarak yapılmış. Yapılar dışında kalan 118 bin metrekarelik bölümünde yer alacak olan meyve ağaçları, palmiyeler, limon serviler ve fıstık çamları ise doğanın sunduğu tüm pozitif enerjiyi sakinlerine aktaracak gibi görünüyor.


Kazıklı derin temel sistemi


Projenin en önemli özelliklerinden biri de binaların dayanıklılığı. Yapıların tamamının altında jetgrouting zemin iyileştirme ve bölgedeki yapılardan farklı olarak kazıklı derin temel sisteminin yer aldığı projede toplamda yaklaşık 100.000 metrekarelik inşaat alanı planlanmış. Zemin + 15 katlı yapılarda ortak kullanıma verilmiş geniş çatı teras bahçeleri ile değişik yüksekliklerdeki yeşil alanlar ile projenin doğaya katkısı arttırılmış.


Folkart Yapı Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, projeye yarışmayla karar verildiğini dile getirerek, "Yapılarımızın altında 4 bin çimentodan oluşturulmuş kolon var. Bunların altında da 850 adet 100 metre derinliğine inen 30 santimetre kalınlığında kazıklar var. Bunlar da yapının statiğini depremlere karşı oldukça dayanıklı hale getirdi. Peyzaj düzenlemesi dünyanın en önemli mimarları tarafından yapıldı. Maketi dahi dünyanın önde gelen firmalarına yaptırdık" diye konuştu.


"İyi komşular, huzurlu, güvenli bir yaşam alanı sunuyoruz"


Şimdiden büyük ilgi gören Folkart Life Bornova Projesi'ni anlatan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise “Yatırımlarımızla ilgili tüm süreçlerde değerli İzmirlilerin fikirleri ve ve eleştrileri özgüvenimizi daha da büyüterek bizlere katkı sağlıyor" diyerek: İzmir'in yükselen değeri Bornova'ya yatırım yapacak ve Folkart ailesinin bir parçası olmak isteyenlere sadece iyi ev vaad etmiyor, iyi komşular, huzurlu, güvenli bir yaşam alanı sunuyoruz. Yeni projemiz ile lüksün artık ulaşılabilir olduğunu göstermeyi, lüksü yeniden tanımlamayı hedefledik. Bu proje de de diğer projelerimiz gibi birçok ilki bünyesinde barındırıyor" dedi. 


Stüdyo daireler de var

Gün ışığını kontrollü yansıtan mimarisiyle de dikkat çeken proje, 830 daire ve çarşıdan oluşuyor. 38-219 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan farklı daire seçenekeleri bulunan Folkart Life Bornova projesinin yatırım maliyeti 250 milyon. Haziran 2017'de teslim edilmesi planlanan projede daire fiyatları 189 bin TL'den başlıyor ve büyüklüğüne göre değişiyor. Ödeme koşulları ise yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi; yüzde 25 peşin, yüzde 75'i 24 ay aylık yüzde 1 vade farklı firmaya ödeme ve üç eşit balon ödeme olarak uygulanıyor.


Folkart 


Geri Dön