19 / 04 / 2024

Form, 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ndeydi!

Form, 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ndeydi!

ÇEDBİK’in “ Sürdürülebilirlik - Sınırları Aşmak ” temasıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde FORM, gerçekleştirdiği yeşil bina oluşumunu destekleyen uygulamalarıyla katılımcılardan yoğun ilgi gördü.



20-21 Şubat 2014'de Swissotel'de gerçekleşen " 3.Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi "nde platin sponsor olarak standı ile yer alan FORM,  TerraCity AVM, Meydan M1 AVM, Titanic Deluxe Otel, Akbatı AVM gibi alanında en büyük ve özel toprak ve su kaynaklı ısı pompası uygulamaları ve Antalya-Dalaman Havalimanları, Teknopark, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası, Migros Alaçatı Mağazası fotovoltaik uygulamalarıyla katılımcılardan yoğun ilgi gördü.  


Zirvenin ikinci günü olan 21 Şubat Salı günü " Yapıda Yenilenebilir Enerji Kullanımı" konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Form Şirketler Grubu Başkanı Tunç Korun, “ 20 bin m² üstünde olan tüm binaların ısıtma-soğutma sistemleri için enerji verimliliği yüksek olan ısı pompası uygulamalarının iyi bir seçenek olarak değerlendirilebileceğini ve özellikle son 10 yılda yeni yapılan AVM'lerin %70'e yakınının sistem olarak ısı pompasını tercih ettiğini belirtti. 


Konuşmasında Türkiye'de güneş enerjisi kullanımına da değinen Tunç Korun, " Elektrik fiyatlarındaki aşırı artışlar ve enerjide giderek artan dışarıya bağımlılığımız ülkemizin en önemli doğal enerji kaynağı olan güneşi daha çok kullanmayı gerektiriyor. Fotovoltaik ürünlerde son 5 yılda fiyatlar ciddi oranlarda düşerken elektrik fiyatlarında yüksek miktarda artışlar oldu. 1.000 avro’ya artık anahtar teslim fotovoltaik sistemler kurulabiliyor ve sistem 5 yılda geri dönüş sağlıyor. 1 MW altı kanununun çıkmasıyla da lisans gerekmeden bireyler ve kurumlar kendi elektriklerini kendileri üretebilecek” dedi.


3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’ne, 100’den fazla akademisyen, 30’a yakın yabancı konuşmacı sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisi katıldı. Zirve’de, yeşil bina sektörünün bugünkü durumuyla birlikte ortak sorunları ele alındı ve ekolojik yerleşim birimlerine giden yolda geleceğe dönük beklentiler dile getirildi.





Geri Dön