17 / 04 / 2024

Form Şirketler Grubu’ndan Dunham-Bush soğutma grupları semineri!

Form Şirketler Grubu’ndan Dunham-Bush soğutma grupları semineri!

Türkiye’de merkezi iklimlendirme ve yenilenebilir enerji sektörünün öncülerinden Form Şirketler Grubu, Dunham-Bush Santrifüj Soğutma Grupları ve Frekans Kontrollü Vidalı Gruplar hakkında teknik içerikli bir seminer düzenledi.



21 Mayıs 2014 tarihinde Swissotel de gerçekleşen seminerde Dunham-Bush yetkilisi Qais Saad ve Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun Santrifüj Soğutma Grupları ve Frekans Kontrollü Vidalı Gruplar hakkında detaylı bilgileri davetlilere aktardı.  Seminer, Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun'un Form Grup hakkındaki kısa bilgilendirme konuşması ardından Dunham Bush Santrifüj ve Vidalı soğutma grupları hakkında verdiği detaylı teknik bilgiler ile devam etti. FORM’un 42 yıldır Türkiye distribütörü olduğu Dunham-Bush markası, Amerikan dizaynı olan vidalı soğutma teknolojisi büyük kapasiteli soğutma gruplarında sektördeki öncü firmalardan biri olarak biliniyor.


Seminer ile ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun;  42 yıldır temsilciliğini yaptığı standart hava ve su soğutmalı gruplarının yanı sıra “Dunham-Bush’un Santrifüj Soğutma Grupları ve Frekans Kontrollü Su Soğutmalı Vidalı Gruplarını FORM güvencesiyle Türkiye pazarına sunduk. Günümüzde inşa edilen yeni yapılarda, yaşam alanları genişliyor, bina iklimlendirme yükleri de binalar oranında artıyor. Teknik alanları azaltılan binalarda daha az sayıda cihazla, daha büyük kapasitelere ulaşmak ve aynı zamanda verimi yüksek cihazlar tercih ederek, ilk yatırım ve işletme maliyetleri düşük tutmak çok önemli. Dunham-Bush yüksek verimli ve frekans kontrollü Vidalıda 2.350 kW ve Santrifüj soğutma gurupları ile, 14.000 kW‘a kadar tek cihazda istenilen kapasiteyi sağlayabiliyor. Tüm modellerinde kapasite ve verimlilik garantisi için Amerikan AHRI laboratuar test belgelerine sahip. Dunham-Bush soğutma gruplarının yüksek teknik özellikleri ve birçok seçeneği ile önümüzdeki dönemde gerçekleşecek birçok büyük projeye değer katacağı inancındayım.” dedi.


DUNHAM BUSH  DCLC Su Soğutmalı Santrifüj Soğutma Grubu


Sahip olduğu  yeni dizayn frekans kontrollü santrifüj kompresörlerle sektörde haklı bir  üne sahiptir. Bu kompresörler çok düşük ses ve titreşim seviyesinde çalışırlar. Rakiplerine göre daha az yer gerektiren, düşük güç tüketim seviyesi ile de verimlilikte ve güvenilirlikte öne çıkar.


DCLC / DCLCT  Serisi AHRI 550/590-2003 chiller performans kriterlerini sağlayacak şekilde dizayn edilir ve test sertifikalarına sahiptir. 1,000-14,000 kW kapasite aralığında imal edilir. 7.000 kW kapasitesine kadar tek kompresörlü (DCLC), 7.000/14.000 kW aralığında ise çift kompresörlü (DCLCT) dizayn mevcuttur.


DCLC   soğutma grupları son derece küçük taban alanına sahip olduğundan çok kolaylıkla kazan daierelerine monte edilebilir. Modüler dizayn yerleşimde esneklik sağlar. Kısmi yük verimlilik performansları çok iyidir. Oteller, iş merkezleri, büyük hacimli binalar,  spor kompleksleri  ve havaalanlarında kullanımı idealdir.





Özellikler


• Frekans kontrollü, pozitif basınçlı kompresör

• HFC 134 akışkan ile kullanım

• yüksek verimli taşmalı tip evaporatör (Flooded tip)

• Otomatik çift devreli yağ geri kazanım

• Yeni jenerasyon, gelişmiş kontrol paneli

• Kondenser ve Evaporatörü ayrık biçimde yana yana yerleştirebilme özelliği



DUNHAM BUSH WCFX-V Su Soğutmalı Vidalı Soğutma Grupları


DUNHAM-BUSH’ un  dik tip vidalı kompresör teknolojisinin en yeni ürünü olarak yüksek performans sağlayacak şekilde dizayn edilir. Dik vidalı kompresör teknolojisinin sağladığı düzenli gaz akışı  ve dengeli bir Tork üretimi ile  cihazda tamamiyle titreşimsiz bir çalışma sağlanır. Çoklu kompresör teknolojisi ile hem kapasite de yedekleme, hem de kısmi yüklerde yüksek verime ulaşılır. WCFX-V serisi AHRI 550/590 sertifikasına sahip olup, ASHRE 90.1 standartlarına uygun enerji verimliliğine göre dizayn edilmiş bir cihazdır. WCFX-V  soğutma grupları son derece küçük taban alanına sahip olduğundan çok kolaylıkla kazan daierelerine monte edilebilir. Özellikle değişim projeleri için idealdir.


Özellikler


Vidalı kompresörler ile 2.350 kW kapasiteye kadar tek grup imkanı

Taşmalı evaporatör  - DX evaporatöre göre çok daha  yüksek  verimlilik

Geliştirilmiş  yağ yönetim mantığı

Yatay tip kompresörlere göre %20 daha uzun çalışma ömrü

Yeni teknoloji Vision 2020i kontrol paneli, elektronik expansion valve

Kısmi yüklerde yüksek verimlilik için evaporatör yüzeyinin maksimum kullanımı

DUNHAM BUSH  Ice-Cell buz depolama sistemleri ile çalışabilme özelliği




Geri Dön