24 / 04 / 2024

Fosterın ikon binası, Büyükdereye farklılık kazandıracak!

Fosterın ikon binası, Büyükdereye farklılık kazandıracak!

Lord Norman Fosterın mimarlık ofisi Foster+Partners ve EriaPartners işbirliğiyle tasarlanan Levent projesi,  ayrıcalıklı mimari tasarımı ve yapı kalitesiyle yakın zamanda Büyükdere Caddesinde hayata geçmeye hazırlanıyor



Istanbula değer katacak olan Fosterın ikon binası, tasarımı ve yapı kalitesiyle de kentin kalbi Büyükderede fark yaratacak..
Kent simgesi olan ikon yapılarıyla dünyanın en önemli mimarlarından biri olarak kabul edilen Lord Norman Fosterın mimarlık ofisi Foster+Partners ve EriaPartners işbirliğiyle tasarlanan Levent projesi,  ayrıcalıklı mimari tasarımı ve yapı kalitesiyle yakın zamanda Büyükdere Caddesinde hayata geçmeye hazırlanıyor..

Geçtiğimiz günlerde Antalyanın en büyük alışveriş merkezi TerraCityyi açan ve yenilikçi tarzıyla gayrimenkul sektöründe prestijli projeler geliştiren EriaPartnersın, İstanbulun en değerli bölgelerinden biri olan Büyükdere üzerinde A+ yaşam tarzına uygun residans ve ofis karması olarak tasarladığı yeni ikon yapı, tasarımının yanısıra detaylara verilen önem, mühendislik ve işçilik anlamında da fark yaratacak.

Dünya çapında çok sayıda ödülün sahibi Foster+Partners imzalı Levent projesi, sadece kentin kültürel mirasını zenginleştirmekle kalmayacak aynı zamanda İstanbul  için bir sembol haline gelebilecek modern ve zamanı unutturan tasarımı ile kent silüetinde yepyeni bir simge olacak.

1990 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından Thames Bank Lordu Foster unvanı ile onurlandırılan Lord Norman Foster, dünyanın başlıca mimarlık ödüllerini kazanmış, son 40 yıla damgasını vuran, çok üretken bir mimari deha. Etkileyici tasarımların mimarı Lord Foster, insanın etrafını saran ortamın, yaşam kalitesini artırdığına inanıyor ve bu yaklaşımıyla 73 ülkede gerçekleştirdiği projelerle 500den fazla ödül ve takdirname ile 100den fazla ulusal ve uluslararası yarışmayı kazanmış bir sanatçı.

Dünyanın bu güne kadar inşa edilmiş en büyük kapalı alanı olan Pekin terminalinin de mimarı olan Lord Norman Fosterın diğer önde gelen eserleri de şunlar: New Yorktaki Hearst Genel Merkezi, Swiss Res Londra Genel Merkezi, Fransada Millau Viaduct, Berlinde inşa edilen yeni Alman Parlamento binası  Reichstag, British Meseum Büyük Salonu, HSBCnin Hong Kong ve Londradaki Genel Müdürlük binaları, Frankfurttaki Commerzbank Merkezi, Fransada Carré dArt, (Nimes Sanat Müzesi), Kaliforniyadaki Standford Üniversitesi araştırma merkezi ve daha birçokları.

Teknoloji ve mühendislik bilimi ile kültürel mirası en iyi şekilde harmanlayan Foster, projelerinde yerel mimari kültürü, tarihi, mekanın özelliklerini ve dokusunu bir arada kullanmasıyla tanınıyor. Bu nedenle de eserleri, tıpkı otomobil üreticisi McLarenin Surreydeki genel merkez binasında olduğu gibi mühendislik mantığı ile titiz bir tasarımın mükemmel  bir bileşeni olarak ortaya çıkıyor. Foster + Partners firmasının dünyaca bilinen bir başka özelliği ise sürdürülebilirlik kavramına ve çevresel konulara gösterilen hassasiyet ve öncelik.

Levent projesi, yukarıda özetlenen Foster vizyonu ve felsefesinden yola çıkarak kente değer katacak çok amaçlı bir proje yaratma misyonuyla İstanbulun simge yapılarından biri olmaya hazırlanıyor.
Büyükdere projesini hayata geçirmeye hazırlanan EriaPartners, Haziran ayında da Antalyanın Lara bölgesinde, Antalyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi TerraCity Alışveriş Merkezinin inşasını tamamlayarak ziyaretçilere açtı. Çocuklar ve gençler için eğlence alanları, sinema kompleksi, açık teras alanında yerleşik geniş kent manzaralı restaurant ve kafe alanlarıyla Antalyalılara çok farklı bir konseptte eğlence ve alışveriş ortamı sunan TerraCity 220 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirildi. TerraCity bünyesinde 150 mağaza, 30 restoran ve kafe ile ulusal ve uluslararası perakende zincirleri, 830 kişilik oturuma alanına sahip gıda alanı ve 1400 arabalık otopark bulunuyor.

EriaPartners Hakkında
Yenilikçi tarzıyla gayrimenkul sektöründe prestijli projeler geliştiren EriaPartners, Aytek Şavkan ve Dr. Frithjof Fuchs tarafından kurulmuş gayrimenkul yatırım ve geliştirme firmasıdır. Şirket, çalışma ve yaşam alanlarını harmanlayarak yüksek kalite standartlarında estetik, fonksiyonel, kent simgesi niteliğinde gayrimenkul projeleri geliştirme misyonuyla kuruldu. EriaPartners, gerçekleştireceği gayrimenkul projelerinin, arsasının satın alınmasından, mimari ve mühendislik tasarım ve planlamalarına, inşaatın yönetiminden projenin pazarlanması ve satışına kadar uzanan tüm süreçlerini geliştirir ve belirlenen hedefler doğrultusunda projeyi izler ve denetler. Eria Partnersın devam eden projelerinin toplam yatırım değeri 750 milyon dolardır 2011 yılında başlayacak yeni projelerle toplam yatırım miktarı yıl sonunda 1 milyar doların üzerinde çıkacak. 2012 yıl sonu yatırım hedefi ise 2 milyar USD dır.


Geri Dön