25 / 04 / 2024

Francie Rehwald, Boeing 747'den ev yaptı!

Francie Rehwald, Boeing 747'den ev yaptı!

Amerikalı sosyetik Francie Rehwald eski bir Boeing 747'den evini inşa ettirmeyi tercih etti. 'The Wing House' (Kanat Ev) adı verilen ev, Malibu'da ve Los Angeles'li çılgın tasarımcı David Hertz tarafından tasarlandı



Otomobil alım satımı yapan Francie Rehwald'in evinde üç yatak odası, bir mutfak, bir stüdyo ve bir misafir odası bulunuyor.

Rehwald, araziyi satın aldığında özel bir şey yapmak istedi ve bunun eski kostüm tasarımcısı Tony Duquette'in geri dönüştürülebilen nesnelerden yapılan, fakat 1993'te yanan projesinin yeri olduğunu düşünerek, buna devam etmeye karar verdi.

Mimar daha sonra uçakları incelemeye başladı ve uçtuğu sırada kanatların fotoğraflarını çekti. Boeing'leri tüm açılardan fotoğrafladı. 4.5 milyon parça ve 60 metre genişliğinde, 70 metre uzunluğunda ve 19 metre yüksekliğinde bir Boeign 747'nin Rehwald'in yeni evini inşa etmek için yeterli malzeme yaratacağını düşündü.

35 bin dolara eski bir Boeing 747 alma önerisiyle birlikte fikrini Rehwald'a açtı.

Her ne kadar hükümetten inşaat izni almak 18 ay sürse de, ev tamamlanmak üzere, ama gelecek yazdan önce tamamen hazır olması beklenmiyor. 300 metrekareden fazla yaşam alanına sahip evde uçağın burun kısmı 13 metre yükseklikte bir meditasyon çadırına dönüştürüldü. Pilot kabinindeki pencere tavan penceresi olarak kullanıldı. Uçağın kanatları çatıda kullanılırken, kuyruk bölümündeki dengeliyiciler en büyük yatak odasının çatısını oluşturdu. Gövde de boşa gitmedi, mutfak ve stüdyoya dönüştürüldü.
Vatan


Geri Dön