23 / 04 / 2024

Fransa'da akaryakıt krizinin etkileri bitmiyor!

Fransa'da akaryakıt krizinin etkileri bitmiyor!

Fransa'da akaryakıt krizi pazar pazar dolaşarak tezgah açan esnafın kazancını düşürdü.



Fransız yayıncı BFMTV'nin haberine göre ülkedeki akaryakıt krizinin etkisi piyasayı etkilemeye başladı.

Habere göre, Fransa'nın güneyindeki Vaucluse bölümündeki Lourmarin pazarındaki 170 tezgahın 150'si açık, tüccarlar uzun mesafeler kat ediyor. Bu mesafenin kimi zaman haftada 400 kilometreye denk gelebildiği açıklandı.

Lourmarin pazarındaki esnafın önümüzdeki hafta için endişeli olduğuna dikkat çeken haberde, buradaki bazı esnafların akaryakıt sıkıntısı nedeniyle belirli tarih ve lokasyonlarda tezgahlarını açmayacağı kaydedildi.

Fransa'da benzin kuyrukları artık çok normal!

Lourmarin'in sahibi Simon, "Endişe verici, yarın gerçekten dizel olmazsa müşteri olmayacak, pazar olmayacak" şeklinde konuştu.

Haberde, akaryakıt sıkıntısının piyasaya yansıdığı ve insanların arabalarını kullanmaktan korktukları, pazarın müşterilerinin azaldığına dikkat çekildi. Bu durumun bazı esnaflar için son satışlarda yüzde 40'lık bir kayba yol açtığı paylaşıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön