19 / 04 / 2024

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.



Dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayıları yükselirken, Avrupa ülkeleri de her geçen gün tedbirlerini artırmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Belçika’da son 24 saatte bin 63 yeni hastanın teşhis edilmesiyle, ülke genelinde Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 899’a yükseldi, 82 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı da 513 oldu.

635 kişinin de hastaneye kaldırılmasıyla toplam hastanedeki Kovid-19’lu hasta sayısı 4 bin 523’e çıktı. Yoğun bakımda bulunan kişi sayısı ise 927'ye ulaştı.

Belçikalı virolog Steven Gucht, vakayla hastaneye kaldırılma sayısının yükseldiğini ve artışın sürmesinin beklendiğini, bu nedenle ülkede salgın açısından henüz zirveye ulaşılmadığını belirtti.

Ülke genelinde günde ortalama 2 bin 500 ile 3 bin test yapıldığı, hedefin günde 10 bin test yapmak olduğu belirtildi.

Belçika Ekonomi Bakanı Nathalie Muylle, ülkede normalleşme süreci başladığında ilk etapta okulların, daha sonra iş yerlerinin ve restoranların açılması gerektiğini söyledi.

Halihazırda hangi sektörlerin en fazla desteğe ihtiyaç duyduğuna yönelik çalışmaların devam ettiğini bildiren Muylle, gerekli desteğin sağlanacağını dile getirdi.

Leuven Hastanesinde doktor olan Geert Meyfroidt ise bu haftanın Belçika açısından kilit olacağını, vaka sayısının zirve yapmasının beklendiğini belirtti.

Meyfroidt, ülkede vakalarda bölgesel yoğunluk bulunduğuna, özellikle Limburg bölgesinde hastane kapasitelerinde sıkıntı yaşanmaya başladığını söyledi.

- Fransa'da evsizler için otellerde 5 bin kişilik yer oluşturuldu

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya, vaka sayısının ise 40 bin 174'e ulaştığı Fransa’da, Konut Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerlerin oluşturulduğu bilgisi verildi.

 


Geri Dön