26 / 04 / 2024

Fransa’da inşaat sektörü umudu!

Fransa’da inşaat sektörü umudu!

Fransa’da inşaat sektöründe oluşan büyüme düşüş gösterse de şirket sayısı artış kaydetti. Fransa İstatistik Bürosu INSEE’nin raporuna göre inşaat sektörü ülkede en çok şirkete sahip 3. sektör olarak açıklandı.



Fransa’da inşaat sektörü, bir araya getirdiği şirket oranı itibariyle ülkenin en dinamik 3. sektörü oldu. Fransa Ulusal İstatistik Bürosu INSEE’nin yaptığı araştırma kapsamında Ağustos ayında 7.025 şirket ile inşaat sektörünün ülkedeki en dinamik üçüncü sektör oldu.

2019 yılının ağustos ayı rakamları değerlendirildiğinde kurulan tüm şirketlerin sayısı 67 bin 985 oldu. Geçtiğimiz yıl kurulan şirketlerin sayısının yüzde 17 oranında yükseldi. Bu oranın bu yıl da yüzde 15 oranında yükseldi.

Bu yıl inşaat sektörü için alarm verici

Diğer yandan güzel geçen bir 2018 yılı sonrasında bu yıl inşaat sektörü için umut verdi. 20 çalışandan az işçiye sahip İnşaat şirketlerinin meydana geldiği konfederasyon CAPEB, 2018’in son çeyreği ile ilgili bilanço açıklandı. Açıklamada sektörde meydana getirdiği ilerlemenin devam ettiğini ancak geçtiğimiz yılında başından beri büyüme hızı yavaşladı.

Yeni inşaat sayısında düşüş

Yeni inşaat verilerinin 2017 yılının sonunda yüzde 7,5 iken bu oranın geçtiğimiz yıl sonunda yüzde 4 olduğunu ifade etti. Sektörde oluşan düşünün bu yıl da sürdüğünü belirtirken, yeni inşaat izni alan yapıların 473 binden 415 bin olduğu açıklandı.


Geri Dön