20 / 04 / 2024

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Fransa’da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede ilerleyen dönemde sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına yol açtığı kaydediliyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle dünya ekonomisi krizin eşiğine gelirken, sürecin her alanda olduğu gibi inşaat sektörü açısından da önemli sonuçlara neden olması planlanıyor.

Artı 33'te yer alan habere göre; salgın süresi boyunca satış ofisleri ve şantiyelerde virüsün bulaşmasını engellemeyle ilgili alınan tedbirler küresel çapta inşaat sektöründe işleyişi önemli ölçüde ara verirken, sözleşme ve proje iptali ya da gecikmelerinin yanı sıra eve kapanan tüketicinin önemli ölçüde azalan gayrimenkul talebi sektörü zora soktu.

İnşaat sektörü ile bağlantılı sektörler etkilendi

Çimentodan hazır betona, tuğladan makineye 200’den fazla alt sektörle bağlantısına sahip inşaat sektörü açısından tedarik zincirindeki aksamalar da bir başka kırılganlık unsuru ortaya çıkarıyor. Salgın süreci boyunca sektörde işlerin durması milyonlar tarafından istihdam kaybına neden oldu.

Son 20 yılın en düşük seviyedinde

Fransa’da da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine düşüş gösterdi. Ülkede ilerleyen dönemde de sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına neden olduğu belirtiliyor.

IHS Markit Avro Bölgesi İnşaat Sektörü Toplam Aktivite Endeksi, nisanda 15,1 ile rekor düşük seviyeye düştü. Mart'ta 33,5 seviyesine ulaşan endeks, şubat ayında 52,5 seviyesinde seyretti. Sektörün üst üste iki ay sert daralmasında özellikle İtalya ve Fransa başı çekti. Almanya’da ise bu düşüş nispeten daha yavaş olsa da belirgin düzeyde meydana geldi.


Geri Dön