26 / 04 / 2024

Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınacak!

Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınacak!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, koronavirüsten ekonomik olarak olumsuz etkilenen şirketlere kolaylık sağlanacağını ve mali yardım yapılacağını, 300 milyon avro kaynak ayırdıklarını belirtti. Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınıyor...



Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı'ndan koronavirüse ilişkin "ulusa sesleniş" konuşması düzenledi. Fransa'da koronavirüs sebebiyle serbest dolaşımın sınırlandırılmasına karar verildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, pazar günü vatandaşların park ve bahçelere gittiğini belirten Macron, bunun doğru olmadığını ve insanların tehlikeye girdiğini ifade etti.

Macron, tüm çabaların salgının yayılmasını önlemeye yönelik olması gerektiğine dikkat çekerek, Fransızları daha bilinçli şekilde hareket edilmesi için uyardı.

Macron, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen şirketlere birçok kolaylık sağlanacağını ve mali yardımlarda bulunacaklarını, bunun için 300 milyon avro kaynak ayırdıklarını belirtti. 

Salgınla mücadelenin kazanılacağını ve halkın paniğe kapılmaması gerektiğini ifade eden Macron, yarından itibaren şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemelerinin askıya alınacağını aktardı.

Fransa'da salgın nedeniyle tüm okul, kafe, restoran, bar, gece kulübü, sinema ve ticari iş yerlerinin kapatılmasına, sadece market, eczane, banka ve benzin istasyonlarının açık bırakılmasına karar verilmişti.

Katar'da sanayi bölgelerinden 6 ay kira alınmayacak! 


Geri Dön