18 / 04 / 2024

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.



Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dolu, Fransa Strazburg'da yaşayan hayırseverlerin Suriye'de iç savaş sonrası mağdur olan ailelerin yaşadıkları sıkıntılara duyarsız kalmadığını söyledi.

Başlattıkları yardım kampanyasıyla toplamda 539 konut yaptırabilecek kadar bağış topladıklarını dile getiren Dolu şöyle konuştu:

"Topladığımız yardımları TDV tarafından 'Bir İyilik Sıcak Bir Yuva' temasıyla yürütülen İyilik Konutları Projesi'ne bağışladık. Buradaki hayırseverlerimiz adına Suriye'de 539 iyilik konutu yaptıracağız. Savaşın en acı yüzünü hisseden ve başlarını sokacak bir evleri dahi olmayan, çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize bir nebze olsun yardımımız dokunmasını istedik. Yapılan konutlarla savaş mağduru aileler sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oluyor. Biz de DİTİB ve Din Hizmetleri Ataşeliği olarak hem bize bağlı derneklerin hem de hayırseverlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Bizlere emanet ettikleri yardımları en hızlı ve doğru bir şekilde Vakfımız aracılığıyla yerine ulaştırmış oluyoruz."

Fransa daki hayırseverlerden Suriye ye 539 konut bağışı!

Kaç konut tamamlandı?

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık da konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 

"Çalışmalarımız arasında en çok önemsediğimiz konulardan birisi de İyilik Konutları Projesi. Tüm yaşanmışlıkları geride bırakmak zorunda kalan aileler, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile göç etmek zorunda kaldılar. Birçok aile çadırlarda, çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Bombalardan kaçan ailelerin yokluk ve sefaletin pençesine düşmemesi için gayret ediyoruz. Bu kapsamda başlarını sokacak sıcak bir yuvaları olsun diye tüm imkanlarımızla gayret ediyoruz. Çok şükür kampanyamız yurt içi ve yurt dışından çok büyük ilgi görüyor. Strazburg DİTİB ve Din Hizmetleri Ataşeliğimizin bağışı da bunun göstergesi. Şu ana kadar toplam 3 bin 804 iyilik konutunu tamamlayarak ailelerimize teslim ettik. 3 bin 550 konutun daha yapım çalışmaları devam ediyor. İnşallah bunları da hızlı bir şekilde tamamlayarak çadırlarda hayata tutunmaya çalışan ailelerimizi sıcak bir yuvaya kavuşturmuş olacağız."

 

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!


Geri Dön