25 / 04 / 2024

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

Bağcılar Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde 450 briket ev inşa etti. 



Savaş nedeniyle zor zamanlar yaşayan Suriye'nin İdlib kentine Bağcılar Belediyesi'nden  büyük destek geldi. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; belediye yardım çalışmaları kapsamında bölgeye 450 briket ev inşa etti. İnşaatı sona eren evler bölge halkının hizmetine sunuldu. 

İdlib de 450 briket ev inşa edildi!

Bölgede inşa edilen evler Bağcılar Belediyesi, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH Bağcılar İlçe Başkanlığı ortaklığında inşa edildi. Kırsalda yer alan Soran'da Ocak ayında başlayan 450 briket evin inşaatı sona erdi. Dayanıklı malzemelerden inşa edilen evler 1+1 şeklinde tasarlandı. Evlerin büyüklükleri ise 24 metrekare. Konutlarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkan yer alıyor. 

Yaz kış rahat bir hayat yaşayacaklar

İnşaatı tamamlanan bölgede vatandaşlar kısa süre önce yaşam başladı. 450 savaş mağduru aile inşaatı tamamlanan evlerde yaşamaya başladı. Mağdur aileler bu evlerde yaz kış rahat bir yaşam sürebilecekler. Çadırlarda yaşamaktan kurtulan aileler mutlu bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

İdlib de 450 briket ev inşa edildi! 

Hayra vesile olduk

Zorda kalan herkesin yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İdlib'te yaşanan çatışmalardan dolayı ülkemizin sınırına yakın bölgelere göç eden sığınmacılar için konut inşa ettik. İnsanlığın zor bir süreçten geçtiği bu zamanda böylesine hayırlı bir olaya vesile olduğumuz için Rabbime şükürler olsun. Suriyeli kardeşlerimiz artık rahat edecekleri evlerine kavuştular. İnşallah bölgedeki sıkıntılar da bir an önce sona erer" dedi.

İdlib'de 35 bin konut inşa edildi!


Geri Dön