23 / 04 / 2024

Van'da harabe evde yaşayan aileye yeni ev inşa edildi!

Van'da harabe evde yaşayan aileye yeni ev inşa edildi!

Van'ın Gürpınar ilçesi Akpınar Mahallesi'nde harabe evde yaşayan Yılmaz ailesi için yeni ev inşa edildi.



Van'ın Gürpınar ilçesinde harabe evde yaşayan Yılmaz ailesi, belediye tarafından inşa ettirilen yeni eve yerleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Van Akpınar Mahallesi'nde damı ve kapısı olmayan evde zor şartlarda yaşamına devam eden 10 nüfuslu ailenin durumunu öğrenen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, aileye yardımcı olmak için çalışma başlatılması talimatı verdi. 

Bunun üzerine ailenin kışı bir yuvada geçirmesi için harekete geçen belediye ekipleri, eski evin yerine yenisini yaptı. Kısa zamanda tamamlanan ev, Yılmaz ailesine teslim edildi.

Belediye Başkanı Tanış, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını belirtti.

Sosyal projelerle devletin sıcak yüzünü ve şefkatini muhtaç ailelere hissettirmeye çalıştıklarını belirten Tanış, şunları dile getirdi:

"İhtiyaç sahibi ailelerimizin yüreklerine dokunan böyle çalışmaları yapmak bizlerin insanlık vazifesidir. Daha öncede ilçemizde yer alan birçok ihtiyaç sahibi ailemize ev inşa ettik. Bu, Ak Belediyecilik ve gönül belediyeciliğinin görev ve sorumluluğudur. Bu görevimizi ifa etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Görev sahamızda bulunan muhtaç ailelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Yeni evin ailemize hayırlı olmasını diliyorum."

Yeni evine kavuşmanın sevincini yaşayan anne Zeytin Yılmaz ise "Daha önce evimiz yoktu. Şimdi yeni evimize girdik. Allah razı olsun. Siz bize yeni ev kurdunuz, Allah da sizi cennetine kabul etsin. Allah devlete zeval vermesin." diye konuştu.


Geri Dön