19 / 04 / 2024

Fransız Tatil Köyü'ne talip çıkmadı!

Fransız Tatil Köyü'ne talip çıkmadı!

İzmir'de bir dönem turizminin önemli merkezlerinden olan ve İzmir Defterdarlığı eliyle kapalı teklif usulüyle yapılan ihalede satışa çıkarılan Fransız Tatil Köyü'ne alıcı çıkmadı



İzmir'de bir dönem turizminin önemli merkezlerinden olan ve  İzmir  Defterdarlığı eliyle kapalı teklif usulüyle yapılan ihalede satışa çıkarılan Fransız Tatil Köyü'ne alıcı çıkmadı.
Kamuoyunda Fransız Tatil Köyü olarak bilinen Club Med Foça Tatil Köyü, 67 milyon 550 bin lira tahmini bedelle satışa sunulmuştu. Kapalı teklif usulüyle bugün saat 11.00'de yapılan ihaleye başvuru olmadı. Defterdarlık yetkilileri, ikinci bir ihalenin yapılabileceğini, bunun yanı sıra tesislerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisiyle ve bu yönde bir çözüme kavuşturulmasının da mümkün olabileceğini belirtti.
Türkiye'de tatil köyü tarzındaki tesislerin ilk örneklerinden biri olan ve başlangıçta sadece Fransız turistlere hizmet eden Club Med Tatil Köyü, 1967 yılında kurulmuş, 2005'te de kapanmıştı. Tesisler 2006 yılında Emekli Sandığı'nın bağlı olduğu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılmış, ancak bu süreç de kesintiye uğramış, 2007 yılında Emekli Sandığı'ndan Hazine Müsteşarlığı'na devredilmişti.
Toplam 141 bin 380 metrekare alana sahip Club Med Tatil Köyü, ünlü ziyaretçileri ile de popüler olmuştu.


Geri Dön