27 / 04 / 2024

Fraport, Adnan Menderes Havalimanı'na talip!

Fraport, Adnan Menderes Havalimanı'na talip!

Havacılık sektörü, dev ihaleye hazırlanıyor. Antalya'yı işleten IC îç-taş'la birlikte işleten Alman Fraport da izmir Adnan Menderes Havalanı'nın işletme ihalesiyle ilgilendiğini açıkladı



TAV Havalimanları Holding, daha önce Devlet Hava Meydanları tarafından ihaleye çıkarılan Adnan Menderes'in iç ve dış hatlar terminallerinin işletilmesi ihalesine hazırlandığını duyurmuştu. Adnan Menderes'in halihazırda dış hatlar terminalini TAV işletiyor. TAV'ın işletme süresi 2015 yılında bitecek. Yeni ihale öncelikle iç hatlar ve CİP terminallerini kapsayacak, ihaleyi kazanan 2015'ten sonra iç hatlarla birlikte dış hatları da işletecek.

TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, söz konusu ihaleyle ilgili olarak şunları söylemişti: "ihaleye katılacağız ve en iyi teklifi vermeye çalışacağız. Dünyanın pek çok ülkesinde havaalanı işleten şirket olarak kendi evimizdeki bir ihaleyi kaybetmemek için gayret göstereceğiz. İç hatlar termalinin yenilenmesi gerekiyordu. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri izmir'in iç hatlar terminali eskimişti. Bu ihaleyi alanın 2015'e kadar iç hatlar binasını inşa edip işleteceğini ve 2015'ten sonra da dış hatlarla birlikte işleteceğini anlıyorum." Sabiha Gökçen'i işleten Limak'ın da Hintli ortağı GMR ile birlikte  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı ihalesine gireceği belirtiliyor.

İZMİR'İN İKİ PİSTİ VAR, YOLCU KAPASİTESİ 9 MİLYON KİŞİ

- Adnan Menderes'in yolcu kapasitesi yıllık 9 milyon kişi.
- Toplam 8 milyon 230 bin metre-kare alana kurulu.
- 3.240 x 45 metre boyutlarında iki pisti bulunuyor.
- TAV tarafından işletilen dış hatlar 5 milyon yolcu/yıl kapasiteli.
- Dış hatlarda 9 yolcu köprüsü, 66 check-in kontuarı, 16 pasaport kontuarı, 4 gümrük muayene bankosu, 80 açık otobüs parkı dahil 2 bin 311 araç park kapasiteli kapalı otoparkı var.
- İç hatlar terminali 28 bin 500 metrekarelik alana kurulu.
- İç hatlar yolcu kapasitesi yıllık 4 milyon yolcu.
- 6 yolcu köprüsü, 38 adet check-in kontuarı, 1.005 araç kapasiteli otoparkı var.

 Vatan


Geri Dön