24 / 04 / 2024

Froyo, Yogolat markasıyla dünyaya açılacak!

Froyo, Yogolat markasıyla dünyaya açılacak!

1 milyar dolarlık dondurma pazarından pay çalan dondurulmuş yani frozen yoğurt üreten Froyo, Yogolat markasıyla önce Türkiye’de sonra dünyada marka olmayı hedefliyor..



Türkiye dondurulmuş yani frozen yoğurtla 5-6 yıl önce tanıştı. Sadece ABD’de 4 milyar doların üzerinde bir büyüklüğü olan frozen yoğurdu Türkiye’ye ilk kez Yoort, ABD’li Loveyo ile Cefioren ve Al Shaya grubunun şirketi Pinkberry gibi markalar getirdi. Bu markalar 1 milyar dolar büyüklüğü olan dondurma pazarından pay almak için rekabeti kızıştırırken son dönemde onlara yerli bir marka olan Froyo A.Ş. de katıldı. Yogolat markasıyla büyüme ve tüm Türkiye’ye yayılma planları yapan Froyo, önce Türkiye’de sonra dünyada marka olmayı hedefliyor.


Zincirlere girecek


Otel, restoran ve cafe gibi noktalara endüstriyel mutfak gereçleri tedarik eden Hotello Otel ve Lokanta Ekipmanları A.Ş.’nin kardeş şirketi olan Froyo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Günberi, 3 yıldır büyük otel zincirlerine ürün verdiklerini söyledi. Pinkberry gibi dev markaların hızla yayılmasından sonra kendilerine ciddi franchise talebi geldiğini kaydeden Tuncer, şöyle devam etti:


“Şu anda 3 franchise’mız var. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 10’a çıkaracağız. Ayrıca corner franchise modelimizle restoran, kafe ve barlara ürün veriyoruz. En ciddi büyümeyi burada yapacağımızı öngörüyoruz. Çok büyük zincirlerle görüşmelerimiz sürüyor. stand ve corner franchise konseptleri ile AVM’ler, hayvanat bahçeleri, plajlar, çocuk eğlence alanları, sinemalar, spor merkezleri, üniversite kantinleriyle iş potansiyeli yüksek noktalarda yayılmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz önce iyi bir Türk markası, ardından dünya markası olmak.”


Moğolistan’a yoğurt tozu ihraç ediyor


GÜNBERİ Tuncer, planları arasında yurtdışına açılmak olduğunu da anlattı. Tuncer, şöyle devam etti: “Fas, Tunus, Moğolistan, Cezayir ve Kazakistan’a yoğurt tozu satıyoruz. Rusya ve Kazakistan’a makinaları gönderdik, frozen yoğurt için pazar araştırmaları devam ediyor. Ukrayna ve Rusya’dan da franchise talebi aldık. ABD’deki bir Türk girişimci bile bizden franchise istedi. Bu bizi çok mutlu etti.“


İlk Amerika’da üretildi


Günberi Tuncer, İlk kez Amerika’da 1980’lerin başında üretimine başlanılan frozen yoğurtun, Amerika ve Avrupa’da sağlıklı beslenmek isteyenlerin düşük kalorisi ve doğal lezzeti ile özellikle dondurma yerine tercih ettikleri bir ürün olduğunu anlattı. Yogolat Frozen Yogurt’un -6 derecede servis edilen, krema kıvamında, hammaddesi süt ve yoğurt olan bir ürün olduğunu kaydeden Tuncer, sade bir porsiyonunun 66 Kcal değerinde ve yağ oranının yüzde 1 olduğunu vurguladı.


70 gramı 4 liradan satılıyor


Günberi Tuncer, frozen yoğurdu en çok gençlerin ve kadınların ilgisini çektiğini söyledi. Çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteyen ebeveynlerin de frozen yoğurdu tercih ettiğini kaydeden Tuncer, ürünlerinin fiyatları konusunda ise şu bilgiyi verdi: “80 cc yani 70 gramlık porsiyonumuzun fiyatı 4 lira. 4 çeşit toping dediğimiz şekerleme, meyve gibi ekleme olursa fiyat 5 TL oluyor. Her ekstra topingin fiyatı ise 50 kuruş...”


Necla Dalan/Vatan Gazetesi


Geri Dön