26 / 04 / 2024

Quasar markası İstanbul'dan dünyaya açılacak!

Quasar markası İstanbul'dan dünyaya açılacak!

İnşaat sektöründeki büyümeyi görüp, dünyanın en büyük yatırım fonlarından biri olan ve İsviçreli Viatrans' ı Türkiye' ye getiren Haydar Özkan, geliştirdiği Quasar markasını dünyaya açacak...



İnşaat sektöründeki büyümeyi görüp, dünyanın en büyük yatırım fonlarından biri olan İsviçreli Viatrans'ı Türkiye'ye getiren Haydar Özkan, geliştirdiği Quasar markasını dünyaya açacak. Dünya çapında Londra, New York ve Tokyo gibi önemli metropollerde Quasar projeleriyle yer alınması planlanırken, İstanbul'da merkezi lokasyonlarda yeni projeler geliştirilecek... 



Gayrimenkul sektöründeki büyüme yabancı fonların bir bir Türkiye pazarına girmesini sağlıyor. Çünkü gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımların 2-3 yıl gibi kısa zamanda geri dönüşüm sağlaması yerli-yabancı yatırımcıların bu alana olan iştahını kabartan en önemli unsur oluyor. 



İsviçreli Viatrans'da 5 milyar dolarlık bir hacmi yönetmesi ile dünya çapında önemli yatırım fonlarından biri oluyor. Bu fonu Türkiye'de yatırım yapmaya ikna eden isim ise Haydar Özkan. Fonu Türkiye'ye getirerek Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde Viatrans A.Ş-Meydanbey Ortak girişimi olarak Quasar İstanbul projesinin geliştirilmesini sağlayan Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan ile projelerini ve gelecek planlarını konuştuk. 


Dünya çapında da Londra, New York, Tokyo gibi önemli metropollerde yeni Quasar projeleri ile yer alacaklarını belirten Özkan sorularımıza şu yanıtları verdi: Quasar projesi İstanbul'a ve bulunduğu bölgeye nasıl bir yansıma yapıyor? 

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks projesi olan Quasar istanbul'u, İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde hayata geçiriyoruz. 


Viatrans olarak istanbul'un yeııi kültür, sanat, moda ve lüks merkezi olacak Quasar İstanbul karma projemizle tamamen ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralıyoruz. İsviçre disiplini ve titizliği ile Dünyaca ünlü mimarlarla çalışıldı Quasar İstanbul projesi, dünya çapında sayılı başarılara imza atan mimarlar tarafından tasarlanan bir proje. Başarılı projeleriyle tanınan Emre Arolat, projenin mimarı olurken, Quasar Residences'ın içi ise dünyaca ünlü Hollandalı iç mekan tasarımcısı Marcel Wanders'ın tasarımları ile şekillendi. 


Wanders, Quasar Residences'ın ve sonsuzluk havuzunun da yer aldığı 4 bin metrekarelik sosyal alanların tasarımlarını da gerçekleştirdi. Fairmont Quasar İstanbul Hotel, Fairmont Residences Ouasar İstanbul, Fairmont Offices Ouasar İstanbul'u ise, New York merkezli VVilson Associates firması tasarlıyor. 



 Quasar İstanbul, Avrupa, Asya ve Amerika'daki lükse olan bakış açısını harmanlayarak Türkiye'ye yeni bir lüks anlayışı kazandıracak. 2015 yılı sonunda hayata geçecek Quasar İstanbul'un kültür, sanat ve moda ile iç içe bir yaşam geliştirme vizyonu doğrultusunda, sonbaharda mevcut bahçe dokusuna zarar vermeden kuracağımız Quasar Kültür Sanat Çadırı ile şehir yaşamına ve sanat dünyamıza yeni bir renk katmaya hazırlanıyoruz. 


Sanat çadırı kurmanızın amacı nedir? 


Qııasar projesi tamamlanmadan sanat çadırını kurmak istememizin sebebi; sanata olan tutkumuzu bir an önce tüm İstanbullular'la paylaşmak... Sanat çadırımızda büyük organizasyonlar ve dünyaca ünlü sanatçı ve tasarımcıları ağırlamanın yanı sıra kendini sanata adamış herkese açık bir platform yaratmayı hedefliyoruz. Örneğin; bir haftasonu sanat çadırımızda dünyaca ünlü bir keman virtüözünün performansını izlerken bir sonraki hafta üniversite öğrencilerinin heykel vvorkshop'una katılma imkanınız olacak. Sanat çadırımız, amatör yada profesyonel, tüm sanatçılarımız için kendilerini ifade edebilecekleri özel bir platform olacak. 


İstanbul'da ya da dünyanın başka kentlerinde başka projeler planlıyor musunuz? 


Quasar İstanbul'un ardından diğer projelerimiz için İstanbul'da merkezi lokasyonları tercih edeceğiz. 

Dünya çapında da Londra, New York, Tokyo gibi önemli metropollerde yeni Quasar projelerimizle yer alacağız. 


Dubai fuarında projenizin tanıtımı nasıl gitti, projenize nerelerden, kimlerden ilgi var? 


Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde Türkiye'ye 3 Avrupa birinciliği getirdik ve toplam 10 ödülle rekor kırdık. Çok kısa bir süre içinde Quasar İstanbul, Dubai'deki Cityspace Fuarı'uda da 'En İyi Ticari ve Karma Kullanımlı Proje' dalında gelecekteki projeler arasında büyük ödüle layık görüldü. Avrupa ve Asya'nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olacak Quasar İstanbul, Dubai Cityspace Fuarı'nda hem Birleşik Arap Emirlikleri, hem de Körfez ülkelerinden büyük ilgi gördü. İsviçre sermayeli, Türk bayraklı Qııasar İstanbul, sahip olduğu özgün vizyon ile gayrimenkul geliştirme sektörüne tüm dünyada yepyeni bir felsefi derinlik kazandıracak. 


Hedef kitlenizde kimler yer alıyor, projeniz ne zaman hayat bulacak? 


Lüksün ötesinde lüksle tanışmak isteyen, ayrıcalıklı bir yaşamı hayal eden herkes bizim hedef kitlemizi oluşturuyor. Bugüne değil "geleceğe" yaürım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar Quasar İstanbul'un hedef kitlesi arasında yer alıyor. İnşaatımıza 2012 yılında başladık ve 2015 yılının son çeyreğinde teslim etmeyi öngörüyoruz. Quasar Istanbul özellikle Avrupa ülkelerinden, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden büyük ilgi görüyor. Ofis ve dairlerimizi yatırım amaçlı değerlendirmek isteyen Türkler de projeye yoğun ilgi gösterenler arasında yer alıyor. Projeyle ilgilenen ve satın alan profile baküğımızda daha çok yabancıların ağırlıkta olduğu bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. 


Projenizin diğer projelerden ayrışan yönleri neler? 


Projemiz benim için prestij anlamına geliyor. Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesini hayata geçirirken dünyanın yeni kültür, sanat, moda ve lüks markasının da doğumuna şahit oluyoruz. Quasar İstanbul projesi, lüksün ötesinde lüksü hedefleyen vizyonun ilk örneği olarak, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türkiye'nin misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak Avrupa ve Asya'nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor. Konforu lüksle harmanladığımız bu özel projeyi İstanbul'un kalbi sayılacak Mecidiyeköy'de hayata geçirmek için gün sayıyoruz. 


Dikkat çekmenizin, başarınızın sırrı nedir? 


Quasar İstanbul projesinde dünya çapında sayılı başarılara imza atmış mimarlar ile çalışmalar gerçekleştirdik. Bizim şirket olarak en büyük hedefimiz Dünya'nın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'a geliştirdiğimiz ve geliştireceğimiz projelerle değer katmak. 



Levent Gökmen Değirmenciler/ EKONOMİST


Geri Dön