19 / 04 / 2024

Fuat Agalday İstanbul Büyükçekmece’deki depremi 6 gün önce bildi!

Fuat Agalday İstanbul Büyükçekmece’deki depremi 6 gün önce bildi!

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, İstanbul Büyükçekmece’deki 3.8 büyüklüğündeki depremi 6 gün önce tahmin ettiklerini söyledi





Bursa’da olası depremin hareketlerini izlemek üzere kurulan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu’nda çalışmalarını yürüten Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, İstanbul Büyükçekmece’deki 3.8 büyüklüğündeki depremi 6 gün önce tahmin ettiklerini söyledi.



Agalday, ’Marmara bölgesinde son bir hafta içersinde deprem bekliyorduk. Bunu arkadaşlarla konuştuk ve yazıştık. Büyükçekmece’deki depremi de tahmin ettik’ dedi.

 

Manyas’taki geçen temmuz ayında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi 10 gün önceden tahmin ettiklerini açıklayan Agalday, 9’u Nilüfer İlçesi’nde olmak üzere Marmara ve Ege bölgesine yerleştirdikleri toplam 18 izleme istasyonu ile yer hareketlerini yakından izlediklerini söyledi.

 

Mevcut istasyonların artırılmasıyla tahminlerinin yüzde 80’e çıkacağını belirten Fuat Agalday, Marmara bölgesinde beklenen büyük depremin ise böylece en az 10 gün önceden tahmin edilip uyarıların yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

 


Geri Dön