19 / 04 / 2024

Galata'da dönüşüm yapılacak!

Galata'da dönüşüm yapılacak!

Galata Kulesi çevresindeki eski tarihi binalar, apart otellere dönüştürülüyor



İstanbul´un tarihi semti Galata´da kentsel dönüşüm projelerinin dışında faklı bir dönüşüm yaşanıyor. Galata Kulesi etrafında bulunan tarihi evlerin bir kısmı hostellere dönüştürülüyor. Yatırımcılar unutulmaya yüz tutmuş tarihi binaları satın alarak restore ediyor ve çeşitli apartlar, hosteller halinde müşterilerin hizmetine sunuyor. Büyük otellere taş çıkaracak nitelikteki apartların, ev ortamından hiçbir farkı yok. Bu yönüyle yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor.

YEMEK SERVİSİ YOK
Fiyatları günlük 120 Euro ile 325 Euro arasında değişen apartlara genellikle Arap turistler büyük ilgi gösteriyor. Standart bir evi andıran dairelerde bir oda, bir salon, mutfak, yatak odası, banyo ve tuvalet bulunuyor. Buralarda konaklayanlara yemek hizmeti sunulmuyor. Çünkü apartlarda bulunan mutfakta insanlar evlerindeki gibi rahatlıkla yemek yapma imkanına sahip olabiliyor.

Apartlarında mutfaktan yatak odasına kadar herşeyin olduğunu söyleyen Galateia Residence Yöneticisi Yüksel Kukul, "Günümüzde insanlar sosyal ve özel çalışma hayatlarında daha rahat ve geniş alanlara yönelmeye çalıştılar. İnsanlar burada çok rahat bir konaklama olanağına sahipler. Apartımızda 13 dairemiz mevcut. Burada kalan insanların yüzde 95´ini yabancı turistler oluşturuyor" dedi.

SICAK BİR ORTAM
Galata çevresinin son dönemde farkedilen bir bölge olduğunu söyleyen Kukul, "Buradaki eski binaların güzel bir konuma getirilmesi açısından apartların yararlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Galata Residence Apart Hotel yetkilisi Melahat Karakaş ise şu görüşleri dile getirdi: "Beş yıldızlı otellerde fazla sıcak ortamlar bulunmuyor. Ancak bizim gibi apart otellerde samimi ortam mevcut. Çünkü burası otel odasından ziyade bir ev ortamı gibi. Konuklar bir otele gelmiş gibi değil de evlerinde konaklıyormuş gibi bir yaşantı sürüyor. Bu da apartlarımızı cazip kılıyor."
Habertürk-Barış Melih Cayit-Özge Eğrikarar


Geri Dön