26 / 04 / 2024

Galataport'ta açılış hazırlığı!

Galataport'ta açılış hazırlığı!

Karaköy'de Galataport İstanbul projesinin 2020 yılının ikinci çeyreğinde açılması planlanıyor. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk’in bu yatırımı grubun 'ustalık dönemi eseri’ olarak nitelendiriyor.



Karaköy sahil şeridinde yer alan Galataport İstanbul, 2020'nin ikinci çeyreğinde açılmaya hazırlanıyor. Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in ortaklaşa hayata geçirdiği Galataport İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk’in bu yatırımı grubun 'ustalık dönemi eseri’ olarak nitelendirmesi projeye verdiği önemi gösteriyor.

Galataport ta açılış hazırlığı!

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, ihale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen projenin turizme önemli katkı sunması bekleniyor. Nisan ayında ilk yolcularını ağırlamaya hazırlanan kruvaziyer limanına uğrayacak 1,5 milyon yolcunun yıllık turizm gelirine 1 milyar dolarlık katkı sağlaması hedefieniyor. Son 12 yılda hayata geçirdikleri 9 milyar dolarlık yatırımın yüzde 83’ünü Türkiye’ye yaptıklarım söyleyen Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ferit F. Şahenk yeni dönem planlarını konuştu. Grubun ustalık dönemi eseri olarak nitelendirdiği Galataport projesine büyük önem verdiğini ve projenin kültür-sanat ve turizmden gastronomiye kadar hayatın her alanına dokunacağını söyleyen Şahenk, bilindiği gibi artık icranın da başında. Hüsnü Akhan’ın uzun dönem yürüttüğü CEO’luk görevini yakın zamanda üstlenen Şahenk bu kararını şu sözlerle anlatıyor: “İcranın başında olmak ve grubun yeni dönemdeki kültürel ve stratejik değişimini şahsen sahiplenmek istedim. Hüsnü Akhan ise yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak inşaat ve Galataport projemizde koşturmaya devam edecek.”
 

Galataport’a 300 milyon Euro’luk otel yatırımı!

Ferit Şahenk: Galataport ustalık eserim!


Geri Dön