25 / 04 / 2024

Galataport'un finansman töreni yapıldı!

Galataport'un finansman töreni yapıldı!

Galataport finansman töreni toplantısı düzenlendi. Törende konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk İstanbul'a yeni bir alan kazandırıldığını belirtti.



Salı Pazarı Kurvaziyer Limanı Projesi finansman töreni toplantısı düzenlendi. Törende konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk İstanbul'a yeni bir alan kazandırıldığını belirtti.


İşte Şahenk’in açıklamalarından satırbaşları:

200 yıldır erişime kapalı olan liman sahası açılacak turizime kazandırılacak. İktinci olarak İstanbul’un kruvaziyer turizminde marka yükselecektir. Gümrüklü alanları zemin altına alanar sahil şeridini kazandıracaktır.

Sevgili ortağım serdar bilgiliye teşekkür ediyorum. Kendi işlerinin yanında zevkiyle dünya görüşüyle bu projenin her yanında imzası vardır.

Serdar kalben teşekkür ediyorum.

Grup adına Rüştü Bey’e teşekkür ediyorum. Şirketimizde çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Çok değerli yerli ve yabancı iş ortaklarımız var.

Projemizin ekonomimize katkısı anlamında değinmek istediğim bir husus var. Galataport tamamlanma sürecinde ve sonrasında yaratacağı iş imkanları ve 500 milyon TL tutarında doğrudan yabancı yatırım çekecek.

Tarihi kültürel ve mimarı açıdan önemli bir lokasyonda önemli bir limanı dokuyla uyumlu bir yaşam alanını birleştiren dünyada örneği olmayan bu eşsiz projenin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Konsorsiyumda yer alan finans kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine güven içinde bir kez daha teşekkür ediyorum.


SALI PAZARI KRUVAZİYER LİMANI PROJESİ

Kamuoyunda “Galataport” olarak bilinen Salı Pazarı Kurvaziyer Limanı Projesi, 16 Eylül 2013 te yapılan ihaleyle Doğuş Grubu’nun oldu. Karaköy Rıhtımı'ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne kadar uzanan 1.2 kilometrelik sahil şeridini, 112 bin 147 metrekarelik alanı kapsıyor. Bu alandaki tüm binaların restore edilmesi ya da yıkılarak yeni binalara yer açılması amaçlanıyor. Yapılacak yeni kruvaziyer gemi terminali ile de dünyanın en büyük yolcu gemilerinin İstanbul’a çekilmesi hedefleniyor. İnşaat çalışmalarına 2016’da başlanması planlanan projenin 2018’in son çeyreğinde tamamlanması, yeni kruvaziyer terminalinin hizmete sunulması planlanıyor.


Sözcü



Geri Dön