20 / 04 / 2024

Galatasaray 24 ay içinde stat çatısını yapmazsa 12 milyon euro ceza ödeyecek!

Galatasaray 24 ay içinde stat çatısını yapmazsa 12 milyon euro ceza ödeyecek!

09.0.8.2010 tarihli protokole göre, G.Saray 24 ay içinde stat çatısını yapmazsa 12 milyon euro olarak hesaplanan maliyetin yarısı kadar tazminata mahkum olacak. SGM’lüğü de dün bu davanın açılması için resmi girişim başlattı.



TT Arena’daki çatı tartışmaları yargıya taşınıyor. bakanlık, Aslan’ın protokole uymadığını ilan etti.


09.0.8.2010 tarihli protokole göre, G.Saray 24 ay içinde stat çatısını yapmazsa 12 milyon euro olarak hesaplanan  maliyetin yarısı kadar tazminata mahkum olacak. SGM’lüğü de dün bu davanın açılması için resmi girişim başlattı.


GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, G.Saray’a dava açıyor. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, “Protokolde çatıyla ilgili bir yaptırım maddesi yok” çıkışı üzerine hukuki girişimde bulunma kararı aldı. Spor Bakanlığı bu konuda elindeki belge ve bilgileri de paylaştı. Spor Genel Müdürlüğü ile G.Saray arasında 3 Mart 2011 tarihinde imzalanan protokoldeki maddeye göre, stadın açılır kapanır çatı sisteminin belirtilen 24 ay içerisinde tamamlanması gerekiyor. Ancak belirtilen süre içinde Sarı-Kırmızılı yönetimin bu sözleşmeye uygun davranmadığı da hatırlatılıyor. 


TAAHHÜT EDİLEN SÜRE ÇOKTAN GEÇTİ 


Adnan Polat yönetiminde G.Saray yöneticisi olan Işın Çelebi’nin imza koyduğu Ek Protokol’ün 8. Maddesindeki hükmü de mahkeme dosyasına ekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, G.Saraylı yöneticileri de belgeleri ile yalanlamış oldu. Dava dilekçesi, protokol kapsamında G.Saray’ın taahhüt edilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderildi. 


İMZALANAN PPOTOKOL NE DİYOR? 


SGM ve G.Saray Spor Kulübü arasında teslimden önce imzalanan protokol kapmasında stadın çatı sistemiyle ilgili 8. maddenin P fıkrası şöyle: “Kulüp 0982010 tarihli sözleşmenin 5. Maddesinde belirtilen ve stadyumun yapılacak olan çelik açılır-kapanır çatı sistemini iş bu Ek Sözleşmenin imza tarihinden itibaren 24 ay içerisinde yaparak işler hale getirecektir. Öngörülen süre içinde açılır kapanır çatı sistemi yapılmadığı ve işler hale getirilmediği takdirde süre bitim tarihindeki inşaat maliyet bedelinin (K.D.V. dahil) yarısı kadar bedel ceza olarak kulüpten tahsil edilir. Çelik açılır-kapanır çatı sisteminin yapılması esastır.” 


12 DAVA DAHA VAR


GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu daha önce de G.Saray’la çeşitli ekonomik taahhütlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle davalık olmuştu. Forma reklamı bedelleri, bilet hasılatları ve idari alacaklarla ilgili payların Spor Genel Müdürlüğü’ne ödenmediği gerekçesiyle Sarı-Kırmızılı kulübe karşı açılan 12 dava daha var.


Akşam Gazetesi / MURAT TARHAN


Geri Dön