25 / 04 / 2024

Galatasaray yönetimi gayrimenkuller için yetki istiyor!

Galatasaray yönetimi gayrimenkuller için yetki istiyor!

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü mali genel kurulu başladı. Sarı-kırmızılı yönetim kurulu, gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunun da yer aldığı bir dizi mali faaliyetle ilgili genel kurul üyelerinden yetki isteyecek.



Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü mali genel kurul toplantısı başladı.


Türk Telekom Arena'da yer alan çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak genel kurul panı seçilirken, başkanlığa Metin Ünlü getirildi.


Kulüp yönetim kurulu kongrede genel kurul üyelerinden, gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunun da yer aldığı bir dizi mali faaliyetle ilgili yetki isteyecek.


Yönetim kurulu, kongrede her türlü kredi, borç ve teminat ile gayrimenkul faaliyetlerinin yapılandırılması, bu işlemler için finansman sağlanabilmesi, Galatasaray Sportif AŞ hisse senetlerinin satın alınması ya da çoğunluk hissesi muhafaza edilmek koşuluyla satılması, rehin edilmesi, teminat gösterilmesi ve hisseler üzerinde intifa hakkı kurulması konusunda talepte bulunacak.


Riva arazisiyle ilgili olarak, üçüncü kişiler lehine kurulmuş her türlü hak ve mükellefiyetin kaldırılması, gerekirse yeniden hak ve mükellefiyet (ipotek ve benzeri ayni hak) tesis edilmesi konusunda yetki isteyecek yönetim kurulunun, bu gayrimenkulün değerlendirilmesi kapsamında işlem yapabilme ve finansman sağlayabilme talebi olacak.


Mecidiyeköy'de bulunan ve otel inşasına başlanan araziyle ilgili olarak yine tasarrufta bulunma ve finansman sağlayabilme yönünde istekte bulunacak yönetim, Beyoğlu'ndaki eski kulüp binasının yeniden inşası veya tadilatı için de yetki isteyecek.


AA


Geri Dön