20 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesisi bugün tanıtılacak!

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesisi bugün tanıtılacak!

Haftalardır konuşulan Galatasaray Olağan Mali Kongresi bugün yapılacak. Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin mali ve idari ibrası üyelerin oyuna sunulacak. Son yaşana istifaların ardından muhalefet Özbek'e iyice yüklenirken, kongrenin gergin geçmesi bekleniyor.



Camiadan son dönemde yapılan ağır eleştirilere rağmen Başkan Dursun Özbek’in mali genel kurul öncesi eli bir hayli güçlü. Başbakan Binali Yıldırım ile geçtiğimiz hafta uzun bir görüşme yapan ve istediği sonuçları alan Özbek, mali genel kurulda bu 4 madde üzerinde duracak...


Galatasaray, Kemerburgaz'dan 160 dönüm arsa aldı!


1) 'Avrupa'ya gideceğiz'

Başkan Dursun Özbek, yakın çevresiyle yaptığı konuşmalarda UEFA ile kurulan son temasların ardından Avrupa’ya gitmelerine engel bir durumun olmadığını söylüyor. Başkan Özbek’in kongredeki en büyük kozu Avrupa olacak. Başkan’ın kürsüde, “Ligi hedeflediğimiz gibi bitirirsek, Avrupa’ya gideceğiz. Önümüzde UEFA ile ilgili hiçbir engel yok. Bunun garantisini veriyorum” diyeceği öğrenildi. 


2) 70 milyonluk dava düştü

Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede Türk Telekom Arena’nın üst kullanım hakkını alan Başkan Dursun Özbek, buna ek olarak statla ilgili devlet kurumlarının açtığı toplamdaki 70 milyon Dolar’lık davanın da geri çekildiğini müjdeleyecek. Stadın 49 yıllığına kullanım hakkını resmen elde eden yönetim, aynı zamanda stat çevresine artık reklam da alabilecek. Bundan senelik 10 milyon TL gelir bekleniyor.


3) Salonu sponsor yapacak

Arena’nın yanından yapılması planlanan spor salonu konusunda Başkan Dursun Özbek, Başbakan Binali Yıldırım’dan iyi niyet mektubu almıştı. Özbek salon inşaatına kısa sürede başlanacağını mali kongrede ifade edecek. Yönetim, maliyeti yaklaşık 25 milyon Euro’yu bulacak salon inşaatını sponsor vasıtasıyla çözecek. Forma reklamını veren NEF ile anlaşma sağlanacağı öne sürüldü. 


4) Tesisi tanıtacak

Başkan Dursun Özbek, Kemerburgaz’da 160 dönümlük alana yapılması planlanan yeni tesislerle ilgili gerekli onayların alındığını üyelere müjdeleyecek. Ardından ise tesislerin 3 boyutlu şekilde tanıtımı yapılacak. Özbek yeni tesisler bitmeden Florya’dan çıkmayacakların altını çizecek. Florya ve Riva’yla ilgili ihaleleri kazanan firmanın, Kemerburgaz’daki tesislerin yapımını üstleneceği ifade edildi.


Bir ilk yaşanabilir

Mali Genel Kurulu yönetmesi için Galatasaray’da camianın büyük bölümü, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı’yı ortak aday olarak göstermişti.


Dinçbaylı da gururla göreve talip olduğunu belirtirken, yönetim ise Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar üzerinde duruyor. Bugünkü kongrede ilk önce pan başkanı seçilecek.


Aktar’ın adaylıktan çekilebileceği konuşulurken, eğer mali kongreyi Asena Yılmazkaya Dinçbaylı yönetirse kulüp tarihinde ilk kez bir kadın pana başkanlık edecek. 



Muhabirimiz Metin Karabaş, kritik mali kongre öncesi Galatasaray kulislerinde konuşulanları yazdı:


Başkan ibradan emin


En kritik mali genel kurullarından birini yaşayacak Galatasaray’da, Dursun Özbek aslında sanılanın aksine oldukça rahat. Seçilmeden önce en önemli vaadi olan; stadın üst kullanım hakkı ve daha sonra ortaya koyduğu, spor salonu, otel inşaatı ve yeni yapılacak olan Kemerburgaz tesislerinde son aşamaya gelen Özbek, genel kurulda bu argümanları ortaya koyacak. Baştan söylemek gerekirse kulislerde hem idari hem de mali anlamda ibra edilmeme gibi bir durum konuşulmuyor.


Camianın önde gelen isimlerini yanına alan Dursun Özbek’in bu genel kuruldan istediğini çok da zor olmadan alacağı ön görülüyor. Her ne kadar önemli bir muhalefet söz konusu olsa da Özbek’i seçime götürebilecek bir adayın halen ortaya çıkmaması Galatasaray Başkanı’nın elini kuvvetlendiriyor. Muhtemel o ki genel kurulda kürsüde önemli bir muhalefet olacaksa da Dursun Özbek yoluna devam edecek. Fakat Özbek için bundan sonrası çok daha zor geçecek. Çünkü önemli bir karşıt kesim, Galatasaray Başkanı’nı mevcut yönetici kadrosundan dolayı eleştiriyor. Ortaya çıkan tabloda; Dursun Özbek ibra olsa da radikal adımlar atmazasa muhalefet ses tonunu yükseltecek ve farklı oluşumlar üzerinde ortak hareket edecek. Özbek için asıl zorluk ibra sonrası başlayacak gibi görünüyor.


Fanatik


Geri Dön