25 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!

Galatasaray'ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!

Galatasaray Spor Kulübü'ne Kemerburgaz'da tahsis edilen arazide yeni tesis için inşaat çalışmaları kısa zaman içerisinde başlıyor. 



Galatasaray Kulübüne Kemerburgaz'da tahsis edilen ve sarı-kırmızılı futbol A takımının yeni tesislerinin inşa edileceği arazide çalışmalar yakın zamanda başlayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sarı-kırmızılı kulübün Riva ile Florya arazilerinin değerlendirilmesiyle ilgili imzaladığı sözleşme kapsamında tahsis edilen arazideki hukuki sorunları çözüme kavuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, çalışmaların başladığı arazide inceleme yaptı. Cengiz'e başkan yardımcısı Yusuf Günay, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Galatasaray Gayrimenkul AŞ Genel Müdürü Mehmet Akif Şener eşlik etti.

 Galatasaray ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!

Mehmet Akif Şener'den araziyle ilgili bilgi alan Mustafa Cengiz, sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Galatasaray açısından tarihi önemdeki bir kilometre taşına tanıklık edildiğini anlatan başkan Cengiz, "Galatasaray'ın yeni tesislerinin kurulacağı arazinin üstündeyiz. Bu araziyi Riva ve Florya anlaşması esasında geçen yönetimde aldık. Alma anlamında onlara da teşekkür ediyorum. Burada 60 dönümlük bir alanda 6 tane nizami uluslararası standartlarda saha kuracağız. Florya, A takımımıza dar gelmekte ve deprem riski taşımakta. Onları buraya taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Arazinin alınma sürecindeki sorunlardan bahseden ve bu sorunların çözümüne katkıda bulunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm ilgililere teşekkür eden Cengiz, şunları söyledi: 

"Bu arazinin tahsisine yönelik sözleşmeyi Mart 2018'de imzaladık ama 3 yılda bir türlü harekete geçemedik. İçine girip zemin etüdü bile yapamadık. Buraya giremiyorduk. Burada maden ruhsatı alıp çimento üretimi yapan bir firma vardı. Ruhsatını iptal ettirdik ama devam etti. İki yıl içinde 4 idari mahkemeye dava açtık. Bu süreçte neredeyse her mahkemenin önüne bekçi koyduk. Türk hukuku olması gerekeni yaptı. Burayı tapuya tescil ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 binlik ve binlik imar planlarını onayladı. Bu araziye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen maden ruhsatı nedeniyle mücadelemiz 3 yıla yakın sürdü. Şimdi güvenliği sağlıyoruz. Bundan sonra kulübeleri dikeceğiz. Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı 15 gün içinde dikilecek ve dalgalanacak."

Galatasaray ın Kemerburgaz tesislerinde çalışmalar başlıyor!

Mustafa Cengiz, yeni tesisin mimari projesinin tasarlandığından bahsederek, "Çizilen proje onaylandıktan sonra sanırım 3-4 ay içinde ilk kazmayı vuracağız. Burada dünya çapında 6 saha yapılacak. Yanına amatörler için yüzme havuzları ve tenis kortları düşünüyoruz. Örnek bir şey çıkacak. Buradan bir start veriyorum. Kim buraya maddi olarak yardımcı olursa onun adını ebediyete kadar anacağız. Görüşmelerimiz var ama bunun bir hizmet yarışına dönmesini istiyoruz. Burası stada 7, İstanbul Havalimanı'na 15 dakika mesafede. Bize müthiş bir zaman ve enerji sağlayacak." ifadelerine yer verdi. 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Büyükçekmece'de de bir arsalarının olduğunu anımsatarak "Büyükçekmece'deki araziye altyapıdaki kardeşlerimiz için 5 sahalık muazzam bir tesis yapacağız. Ondan sonra da yakın süre içinde Galatasaray Adası'na gideceğiz. Bu üç bütünleşik şeyi Galatasaray camiasına vereceğiz ve Galatasaray'ın ne kadar büyük olduğunu dünya aleme göstereceğiz. Bu nedenle bir yenilgiyle üzülmeyelim. Bir galibiyetle sevinelim ama dengeli olsun. Galatasaray tek yenilgiyle yıkılmaz. Biz, 100 yıllık kulübüz ve her durumda en büyüğüz." yorumunu yaptı. 

Galatasaray'a Kemerburgaz'da yeni tesis!


Geri Dön