26 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Riva projesi Mart ayında açıklanacak!

Galatasaray'ın Riva projesi Mart ayında açıklanacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek Riva arazisindeki projenin maketinin hazırlandığını ve Mart ayında açıklanacağını söyledi.



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 


Özbek: "UEFA futbolun direk gelirleri dışında mağazacılık ve hospitalite dedikleri otel gelirini spor geliri olarak kabul ediyor. Biz bu yüzden Mecidiyeköy'deki araziye otel yapma projesine dönüştürdük. Mecidiyeköy'deki otel muazzam bir kaldıraç, bunu bilinçli yaptık. Buraya iş merkezi yapsak Sportif A.Ş gelirine çeviremiyorduk ama otel sportifin gelirine dönüşecek.


Riva için projemiz bir yere kadar geldi. Mart ayında Mali Kongre'de tüm detaylarıyla sunumunu yapacağız. 3. Köprü viyadükleri bizim arazimize çok yakın. Şartlar daha da lehimize gelişti. Proje konsept olarak bitti şu an maketini yaptırıyoruz, Mart ayında üyelerimize açıklayacağız. Riva'ya ayrıca spor tesislerimizin bir bölümünü taşıyacağız. Ne türlü yatırım yaparsanız yapın, Galatasaray tesisini, armasını, bayrağını oraya götürürseniz proje çok daha büyük değer kazanır. Arazinin 120 dönümünü sportif tesis olacak bir Galatasaray yerleşkesi haline gelecek. Florya 80 dönüm, Florya'nın iki katı bir tesis de orada olacak." dedi.


Habertürk


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


G.Saray Başkanı Dursun Özbek’in “Zararı aşağıya çekmek için bir dizi önlem paketi hazırladık” cümlesinin ardından birçok proje masaya yatırılıyor. Yönetim tarafından Florya Metin Oktay Tesisleri için isim sponsoru bulunması gündeme getirildi


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek  geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın toplantısında UEFA'nın vereceği cezanın 1+1 yıllık Avrupa'dan men olabileceğini açıklarken, buna karşı bir aksiyon planlarının olduğunu belirtmişti. Yöneticiler hemen projeler konusunda çalışmalara başladı. Alınan bilgilere göre Florya Tesisleri için isim sponsoru bulunması önerisi gündeme geldi. İsim hakkı karşılığında alınacak sıcak paranın UEFA önünde koz kullanılması düşünülüyor.


UZUN VADEDE KONUT PROJESİ 


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, bu projeye  sponsor olacak şirketlerden ne kadar ücret alınması  konusunda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Özbek'in kısa bir süre içinde bu konu ile ilgili net bir karar vereceği belirtildi. Yönetimin uzun vadede Florya Metin Oktay Tesisleri'ni Riva'ya taşımayı planlıyor. Florya'nın tapusu tamamen alınarak bu araziye konut inşaatı yapılması hedefleniyor. 


İrfan Aktar (Divan Kurulu Başkanı)


Florya Metin Oktay Tesisleri’ne sponsor alınması konusunda tek yetki Galatasaray yönetimine aittir. Bu karar tamamen yönetim tarafından alınır. Yani tüm yetki Dursun Özbek ve yönetiminindir.  


Hayri Kozak (Divan kurulu Üyesi)


Metin Oktay, Galatasaray için önemli bir isim. Camia ve taraftar çok seviyor. Metin Oktay isminin Florya Tesisleri’nden kalkması o kadar kolay değil. Bu ismin Önüne sponsor alırlar mı? Onu bilemem.  


Mustafa Cengiz (Divan Kurulu Üyesi) 


Florya G.Saray için önemli bir gelir kaynağı olabilir... Sarı-Kırmızlı yönetim forma sponsoru gibi Florya’nın isim hakkını da değerinin altında verecekse bu işe hiç girmesin. Gelecek adına yanlış bir karar vermemeliler.


Bugün


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ses getirecek açıklamalara imza attı:


Riva için çalışıyoruz, projemiz bir yere kadar geldi. Spor tesislerimizin bir bölümünü oraya taşıyacağız. Ne türlü yatırım yaparsanız yapın, Galatasaray tesisini, armasını, bayrağını oraya götürürseniz proje çok daha büyük değer kazanır. Arazinin 120 dönümünü sportif tesis olacak bir Galatasaray yerleşkesi haline gelecek. Florya 80 dönüm, Florya'nın iki katı bir tesis de orada olacak. 


Sabah


Geri Dön