26 / 04 / 2024

GAP İnşaat, Hizmet İhracatçısı Araştırması'nda 2'inci sırada!

GAP İnşaat, Hizmet İhracatçısı Araştırması'nda 2'inci sırada!

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşti. GAP İnşaat, Hizmet İhracatçısı Araştırması'nda 2'inci sırada yer aldı.



Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'ne katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kendine güvenip, iş dünyasının önünü açtıkça bölgesinde gücü ve itibarı artan bir ülke haline geldiğini anlattı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz aylarda yaşanan kur-faiz-enflasyon merkezli dalgalanmayı birilerinin milletin moralini bozmak, umudunu kırmak için kullandığını ifade eden Erdoğan, "Halbuki sadece ekimde açılan ve kapanan şirket sayısına baktığımızda, önceki yıllardan çok daha olumlu bir orana ulaştığımızı görüyoruz" diye konuştu. Cari işlemler dengesinde ciddi bir iyileşme yaşandığını vurgulayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın döviz rezervinin kur dalgalanmasının olduğu döneminde gerilediğini hatırlatarak, "130 milyar dolara kadar çıkmıştı. Şimdi yeniden 92.5 milyar dolara ulaştık. Çıktığımız zirveyi yakalamak ve aşmak zorundayız" diye konuştu.

Ödül törenine Başkan Erdoğan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan katıldı.

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması'na göre Türkiye genelinde en çok ihracat yapan ilk 10 firma ile 17 sektördeki ilk 3 firmaya ödül verildi. 2017 rakamlarına göre yapılan sıralamada THY Türkiye genelinde birinci olurken, GAP İnşaat ise 5'inci sırada yer aldı.

İŞTE İLK 10 ŞİRKET

1- THY
2- SUNEXPRESS
3- PEGASUS EKOL
4- LOJISTIK
5- GAP İNŞAAT
6- TAV
7- NETLOG
8- LOJISTIK
9- ATLAS
10- JET


Geri Dön