25 / 04 / 2024

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.



Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla  bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve 19 milletvekili tarafından Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılması için önerge hazırlandı. 

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için bir meclis araştırması açılmasıyla ilgili önerge verildi.

Yenişarbademli deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Meclis araştırması önergesinde şu ifadeler kullanıldı: 

''Isparta ilimizin Yenişarbademli ilçesinde, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nce projelendirilen ve 2013 yılında temeli atılan Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Sulama Göleti’nin inşaatının büyük bölümü 2018’e kadar devam etmiş, ancak 2018’den bu yana sulama göletinin inşaat çalışmaları yanda bırakılarak durmuştur. Resmî Gazete’de yayımlanan listede ise projenin 2025 tarihinde tamamlanacağı duyurulmuştur. 

Sulama göleti bitirilmediği için, tarımsal potansiyeli yüksek olan Yenişarbademli ilçemizdeki pek çok alanda tarımsal sulama yapılamamaktadır. Tarımsal sulama yapılamadığı için ilçemizde tarımsal üretimde ciddi düşüşler yaşanmış, tarımla uğraşan çiftçiler ve üreticiler susuzluk sebebi mesleklerini ve üretimi bırakma noktasına gelmişlerdir. 

Gölet inşasını durması ile birlikte, açılması planlanan kestirme yol da hala açılamamış ve bu yüzden vatandaşlarımız ulaşım için, kestirme yola kıyasla 20 kilometreye yakın daha uzun engebeli dağ yolunu kullanmak zorunda kalmaktadır. 

Yenişarbademli’deki çiftçilerimizin ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştığı mağduriyetlerin giderilmesi, Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Sulama Göleti’nin tamamlanamama sebeplerinin araştırılması ve Yenişarbademli’de suya erişim ve sulama sorunlarının çözülmesi için yapılabileceklerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa'nın 98. Maddesi, TBMM İç Tüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.''


Geri Dön