19 / 04 / 2024

GAP Vadisi Şanlıurfa'ya kademe atlatacak!

GAP Vadisi Şanlıurfa'ya kademe atlatacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyei Başkanı Nihat Çiftçi, "GAP Vadisi bizim için önemli. Burada bin 861 dönümlük bir yeşil alan çalışması yapıyoruz. GAP Vadisi Şanlıurfa'ya kademe atlatacak" dedi




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 52 ülkenin katılımıyla 1.5 milyon bitki türünün görücüye çıktığı EXPO 2016'da yerini aldı.


Türkiye’nin ilk EXPO olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından  törenle yapılacak açılış öncesinde TV Net ve TV 24'ün canlı yayın konuğu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa Bahçesi'ndeki temalar hakkında bilgiler verdi. 


Başkan Çiftçi, 'Çiçek ve Çocuk' teması adı altında 6 ay boyunca açık kalacak oditoryumun Şanlıurfa ve Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.



'GAP VADİSİ İLE URFA BİR KADEME ATLAYACAK'


Canlı yayında Şanlıurfa merkezinde devam eden çalışmalara da değinen Başkan Çiftçi, özellikle kendisine yöneltilen yeşil alan çalışmaları konusunda da GAP Vadisi Projesi'ni anlattı. Başkan Çiftçi, "GAP Vadisi bizim için önemli. Burada bin 861 dönümlük bir yeşil alan çalışması yapıyoruz.  İçerisinde sosyal tesisleri, biyolojik göletleri, yürüme yolları, spor tesisleri, dinlenme alanları, yüzme havuzları kısaca Urfa'yı kademe olarak bir derece atlatabilecek bir çalışmaya imza atıyoruz. Projenin birinci etabı olan 170 dönüm üzerinde çalışmamıza başladık. İkinci etap olan 120 dönüm ise ihale aşamasında. 350 dönümlük üçüncü etap için de arkadaşlar şuan proje çalışmasında. Biz kurumsal olarak çalışıyoruz ve bu projeyi de Urfa'ya kazandıracağız" şeklinde konuştu. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön