23 / 04 / 2024

Garanti BBVA TÜFE'ye bağlı değişken faizli konut kredisi kullandırıyor!

Garanti BBVA TÜFE'ye bağlı değişken faizli konut kredisi kullandırıyor!

Garanti BBVA’da Enflasyon oranlarına bağlı düşüş gösteren değişken faizli konut kredisi ürünü kullandırmaya başladı. Kampanya kapsamında 20 yıl vadeye kadar değişken faizli konut kredisi kullanılabiliyor...



Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürününün bir benzerini de Garanti BBVA uyguluyor. Garanti, Değişken Faizli Mortgage ile kredi faiz oranını, tercihe göre her 1,3, 6 veya 12 ayda bir, bulunulan aydan iki önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) yıllık yüzde değişim oranı baz alınarak hesaplanan Banka’nın güncel Değişken Faizli Mortgage faiz oranına göre otomatik olarak güncellediği konut kredisi paketi sunuyor.

Mevcut olarak yüksek faiz oranlarının düşmesini beklerken konut ihtiyacını ertelemek zorunda kalan vatandaşın sorununu çözmek isteyen Garanti BBVA 20 yıl vadeye kadar TÜFE oranlarına bağlı düşüş gösteren konut kredisi kullandırıyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre;Garanti BBVA kredi ürünü kapsamında güncel olarak %1.85 konut kredisi faiz oranı sunuyor. TÜFE’de gerçekleşen düşüşlere ve seçilen güncellenme paketlerine göre konut kredisi faiz oranlarının düşüş göstermesi bekleniyor. Kredi ürünü konut değerinin en fazla %80’ine kadar kullanılırken kredisini kapatmak isteyen tüketiciden de erken ödeme ücreti talep edilmiyor.


Geri Dön