29 / 03 / 2024

Garanti BBVA’dan TÜFE’ye endeksli değişken faizli konut kredisi!

Garanti BBVA’dan TÜFE’ye endeksli değişken faizli konut kredisi!

Garanti BBVA faiz oranlarını yüksek bularak konut ihtiyacını erteleyen vatandaşlar için TÜFE oranlarına endeksli düşüş gösterecek değişken faizli konut kredisi kullandırıyor...



Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank’ın Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürününün bir benzerini de Garanti BBVA uyguluyor. Garanti, Değişken Faizli Mortgage ile kredi faiz oranını, tercihe göre her 1, 3, 6 veya 12 ayda bir, bulunulan aydan iki önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) yıllık yüzde değişim oranı baz alınarak hesapladığı değişken faiz oranları sunuyor. Değişken faiz oranları TÜFE’de yaşanacak inişlere bağlı olarak otomatik düşüş gösteriyor.

Mevcut olarak yüksek faiz oranlarının düşmesini beklerken konut ihtiyacını ertelemek zorunda kalan vatandaşın sorununu çözmek isteyen Garanti BBVA 20 yıl vadeye kadar TÜFE oranlarına bağlı düşüş gösteren konut kredisi kullandırıyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, Kamu bankaları dahil birçok bankanın konut kredisi yapılandırma hizmeti sunmaması üzerine muvcut faiz oranlarını yüksek bulan vatandaşlar için enflasyon endeksli değişken konut kredisi faiz oranları büyük fırsat sunuyor.

Garanti BBVA kredi ürünü kapsamında güncel olarak yüzde 1.71 konut kredisi faiz oranı sunuyor. TÜFE’de gerçekleşen düşüşlere ve seçilen güncellenme paketlerine göre konut kredisi faiz oranlarının düşüş göstermesi bekleniyor. Kredi ürünü konut değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar kullanılırken kredisini kapatmak isteyen tüketiciden de erken ödeme ücreti talep edilmiyor.


Geri Dön