27 / 04 / 2024

Garanti BBVA’da konut kredisi ödemelerini erteledi!

Garanti BBVA’da konut kredisi ödemelerini erteledi!

Garanti BBVA, yen tp koronavirüs salgınının olası ekonomik sorunlarının üstesinden gelebilmek amacıyla yeni tedbirler aldığını duyurdu. Banka kredi taksitleri üç ay ertelediğini açıkladı.



Garant BBVA'dan yapılan açıklamaya göre, banka, coronavirüs salgını sürecinde aldığı tedbirler kapsamında müşterinin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemeleri, herhangi bir ek koşul aranmaksızın 30 Hazirana kadar erteleme imkanı sunacak.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; ticari kredilerde ise müşterler, mevcut kredilerin anapara ödemelerini 6 aya kadar uzatabilecek, sonrasında da firmaların nakit akışına göre yeniden yapılandırabilecek

KOBİ'ler ile mikro ölçekli işletmeler, halihazırda finansal yükümlülüklerin karşılayabilirler adına, mevcut limitlerinin yanında, ihtiyaç durumunda proaktif limit çalışmalarıyla desteklenecek.

Kredi Kartı Ödemelerine Destek

Ayrıca KOBİ'lerin nakit akışına destek olmak amacıyla tedarikçi finansman limitlerinde esneklik sağlanacak.

Bireysel müşterilere tüketici krediler ve ek hesap ödemeleri 3 ay süreyle ertelemelerin yanı sıra kredi kartı borcu ödemelerinde de destek sağlanacak.

Yen tp coronavirus salgınından ağırlıklı etkilenen sektörler başta olmak üzere, ekonomik destek ihtiyacı duyan tüm kurum, şirket ve işletmelere, sektörüne uygun olarak ödemesiz dönem seçeneği de dikkate alınarak gerekli destek verilecek.

Her türlü masraf ve komisyon itibarıyla sıkıntıda olan müşterilere, içinde bulunduğu mal durum dikkate alınarak kş bazında değerlendirme yapılarak destek olunacak.


Geri Dön