25 / 04 / 2024

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!

2012 senesinde lansman öncesi olarak tanıttığı KozaPark projesiyle büyük yankı uyandıran Garanti Koza İnşaat iflas haberleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte Garanti Koza tarafından yapılan o açıklama...



2012 senesinde lansman öncesi olarak tanıttığı KozaPark projesiyle büyük yankı uyandıran Garanti Koza İnşaat iflas haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Garanti Koza tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Kamuoyunun bilgisine
Sözcü Gazetesi’nde 7 Nisan 2021 tarihinde Garanti-Koza ile ilgili yayınlanan iflas haberi, hukuki süreci eksik olarak açıklamakla birlikte yanlış anlaşılmaya yol açmış ve Garanti-Koza’nın itibarını zedelemiştir. Bahsi geçen iflas davasının miktarı Garanti-Koza öz sermayesine kıyasla fazlasıyla cüzi olup kesinleşmemiştir ve yargı süreci devam etmektedir.

Eksik kaleme alınmış bu haber şirketin, inşaat sektörünün ve ülke ekonomisinin itibarını
ziyadesiyle zarara uğratmıştır. 

Bankamız ile son kez anlaşma gayretlerimiz devam ettiğinden, süreç ile ilgili detaylı açıklama bunun neticesini takiben gelecek hafta başında yapılacaktır.

Haber ile ilgili tüm yasal haklarımız ayrıca kullanılacaktır.
Bilgilerinize sunulur.

Garanti-Koza İnşaat San. ve Tic. A.Ş.
İlgili hissedarları

2 bin 344 konut

En son geçtiğimiz yıl projeden konut alan mağdurların Garanti Koza ve Akbank'a dava açmasıyla gündeme gelen Kozapark projesinde toplam 2 bin 344 adet daire bulunuyor. 7 blok halinde hayata geçirilen projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 konut tipleri bulunuyor. 

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!

Garanti Koza'nın iflasına karar verildi!


Geri Dön