20 / 04 / 2024

Gayrettepe-İstanbul Yeni havalimanı Metrosu'nda rekor kırıldı!

Gayrettepe-İstanbul Yeni havalimanı Metrosu'nda rekor kırıldı!

Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projeler arasında gösterilen Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda yapılan çalışmalarla tüm zamanların en iyi rekoru kırıldı. 



3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metrosu'nda Türkiye'deki tüm zamanların rekoru kırıldı. Yapımı devam eden projede çalışmalar en hızlı şekilde sürüyor. 

49,5 metrelik ilerleme hızı

Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattının İhsaniye istasyonundan kazı çalışmaları başladı. Çalışmaları yapan TBM aracı 49,5 metre ilerleme hızı ile yeni rekor kırdı.

 

Gayrettepe-İstanbul Yeni havalimanı Metrosu nda rekor kırıldı!

 

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi - Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı - Metrokent - Kayaşehir Metro Hattı ile Kayaşehir’de, Bakırköy - Kirazlı - Olimpiyatköy Metro Hattı ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir - Başakşehir -Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı ile; Yeni Havalimanı 3 - Gayrettepe 26 dakikaya, Gayrettepe - Kemerburgaz 22 dakikaya, Kemerburgaz - Kağıthane Meydan 47 dakikaya düşüyor.

 

Gayrettepe-İstanbul Yeni havalimanı Metrosu nda rekor kırıldı!

 

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı durakları

1. Gayrettepe

2. Kağıthane

3. Hasdal

4. Kemerburgaz

5. Göktürk

6. İhsaniye

7. Yeni Havalimanı 1

8. Yeni Havalimanı 2

9. Yeni Havalimanı 3


Geri Dön