26 / 04 / 2024

Gayrimenkul 2015 yılında da büyümeye devam edecek!

Gayrimenkul 2015 yılında da büyümeye devam edecek!

2015 yılının gelmesine sayılı günler kala, gayrimenkul sektörünün önemli iş adamlarına sektörün 2015 yılını nasıl geçireceği soruldu. Sektördeki gelişimin 2015 yılında da devam edecek.



Gayrimenkul sektöründe yakalanan gelişimin 2015 yılında da devam edeceği konusunda hemfikir olan patronların Posta Gazetesine verdiği yanıtlar şöyle; 


Sektörün 2015'i  sorduğumuz patronlar, yakalanan gelişimin devam edeceği konusunda hemfikir.


Ziya Yılmaz: Satışlar tüm yıla yayılacak


2015'te yaklaşık 700 milyon TL'lik bir yatırım yapacaklarının müjdesini veren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 3 yeni projeyi lanse edeceklerini belirtti. Sektörün geneline baktığında ise 2015 yılında son yıllarda görülen hareketliliğin devam edeceğini düşündüğünü ifade eden Ziya Yılmaz, "Eskiden satışlar Mart-Haziran ve Eylül-Aralık aylarına sıkışırdı. Birkaç yıldır tüm seneye yayıldığını görüyoruz. 2015 1 yılında da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı. 


Süleyman Çetinsaya: Daha çok iş var


Süleyman Çetinsaya Konut projelerine ciddi anlamda bir talep bulunduğuna vurgu yapan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Bu talebi karşılamak üzere geliştirilen her proje inşaat sektörü açısından önem teşkil ediyor" dedi. İnşaat sektörü olarak hali hazırda Türkiye'nin, bilhassa İstanbul'un nitelikli konut ihtiyacının karşılanmadığını dile getiren Çetinsaya, "Son on yılda inşaat sektörü büyük bir ivme yakalayarak gelişti ve faaliyet alanlarını yurtdışına dahi taşıdı. İnşaat sektörünün üzerine düşen daha çok fazla iş olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. 


Nazmi Durbakayım: 2015 dönüm noktası olacak


2015'te gayrimenkul sektörünü etkileyecek en önemli etkenin Haziran başında gerçekleşecek seçimler olduğuna değinen Nazmi Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, "Haziran başında yapılacak bu seçim sonucu Türkiye'nin geleceğini belirleyeceği gibi hem Türkiye ekonomisine hem de inşaat sektörünün geleceğine ışık tutacak. Yerli ve yabancı alıcıların tavrı bu seçime endeksli olacak. Hatta gayrimenkul sektöründe yeni projeler ve satışlar seçimden bir iki ay önce tamamen 'Bekle-Gör' pozisyonuna geçecektir" diye konuştu. 


Mehmut Sefa Çelik: Bir dizi olaya tanık olacağız


Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik ise, gelecek sene ekonominin bütününü ve gayrimenkul sektörünü etkileyecek bir dizi siyasi ve ekonomik gelişmeye tanık olacaklarına vurgu yaptı. Çelik, "Genel seçimler var. Ayrıca Avro bölgesindeki durgunluk eğilimi, Ortadoğu'da değişen dengeler ve düşen petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarıyla ilgili beklentileri karşılayıp karşılamayacağı gibi çeşitli konu var. Elbette Sinpaş Yapı olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz " diye konuştu. 


Ömer Faruk Çelik: 2015'e iyimser bakıyor


EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2015 yılı için beklentilerinin iyimser olduğunu söyledi. Mütekabiliyet yasasıyla yabancılara konut satışının her yıl arttığına vurgu yapan Çelik, bu artışın 2015'te de devam edeceğini belirtti. Çelik, "Fiyat üzerinde 2-3 yıldır baskı vardı, yine bu baskı var. Fiyatlar çok fazla artmayacaktır ancak fiyatlar devalüasyon kadar mutlaka artacaktır" ifadelerini kullandı. 


Altan Elmas: Siyasi iktidarla büyüyeceğiz


"2015 yılının genel seçim yılı olmasına rağmen siyasi ve ekonomik istikrarın devam edeceğini öngörüyoruz" diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Konut satış adetleri ve konut kredisi rakamları ülkemizde konut talebinin devam ettiğini gösteriyor. Bu talebin devam edeceğini öngörüyoruz" dedi. Dünyadaki petrol ve emtia fiyatlarının aşağı seviyelere inmesinin Türkiye ekonomisine pozitif yansıyacağını düşündüklerini de belirten Altan Elmas, "Bunun inşaat sektörüne de maliyet avantajı olarak olumlu yansıyacağını düşünüyoruz" dedi. 


Uğur Dumankaya: Teşvik şart


2015 yılında Gebze ve Fikirtepe projelerini görücüye çıkaracak Dumankaya Inşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 2015 için yeni düzenlemeler bekliyor. 

"2015 yılında konutu teşvik edecek düzenlemeler olursa sektör daha iyi bir Uğur noktaya gidecektir" diyen Dumankaya, 2015 yılının piyasalar açısından bu yıla göre daha zor bir yıl olacak gibi gözüktüğüne vurgu yaptı. Dumankaya, "2015'te özellikle seçim sonrası süreçte piyasaların pozitif anlamda toparlanacağını öngörüyorum" dedi.

 

Ali Dumankaya: Türkiye rahat kalırsa, önü açık


DKY İnşaat ise, 2015 yılında Kartal, Maltepe, Ataşehir Yenisahra, Göztepe, Kağıthane, Sultanbeyli ve Kadıköy bölgelerinde projelere başlayacak. 

2015'in nasıl geçeceğini sorduğumuz DKY Inşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Ülkemiz çevresindeki olumsuz atmosferden etkilenmeyip, uluslararası alanda rahat kalırsa, 2015'in daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı. 


Turgay Tanes: Sektörde büyüme trendi sürecek


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, sektörün 2015 yılında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceği kanaatinde olduklarına değindi. Tanes, 'Türkiye gayrimenkul sektöründe konut, ofis ve ticari yapı yatırımları 2008 yılından beri ön plana çıktı. 2015 yılında da Türkiye'deki sektör oyuncuları, yabancı ortaklıklar ve diğer işbirlikleri ile yeni fırsatları değerlendirmeye açık olmalıdır" diyerek, sektörün gerekliliklerini vurgu yaptı. 


POSTA


Geri Dön