23 / 04 / 2024

Gayrimenkul alım satım işlemimi nerede yapabilirim?

Gayrimenkul alım satım işlemimi nerede yapabilirim?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tarafların gerekli belgeleri temin edip; tapu masraflarını ödemeleri gerekiyor. Peki, ilk defa devir yapacaksanız ve "Gayrimenkul alım satım işlemimi nerede yapabilirim?" diyorsanız, işte yanıtı..



Gayrimenkul alım satım işlemimi nerede yapabilirim?

Gayrimenkul tapusunun devredilmesi için gerekli masrafların ödenmesi gereliyor. Tarafların ödeyeceği tapu devir masrafları, taraflar arasında yapılan gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.


Tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. İşletmeden işletmeye değişmek ile birlikte, 2014 yılında Döner Sermaye Hizmet Bedeli 75,00 TL olarak tahsil edilmişti.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.


Peki, gayrimenkul alım satım işlemimi nerede yapabilirim diyorsanız hemen yanıtlayalım;


Taşınmaz alım satım işleminizi taşınmazınızın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde oturuyor iseniz size en yakın tapu müdürlüğüne giderek yapabilirsiniz. 


Tüm tapu müdürlükleri birbirleri adına işlem yapmaya yetkilidir. Ayrıca yurtdışında da Berlin Başkonsolosluğu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Temsilciliğinde işlem yaptırabilirsiniz.


Tapu harçları rehberi 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön